Tribuna
Sevis
În județul Sibiu au fost peste 12.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei
Laura BUCIU
1457 vizualizari
În județul Sibiu au fost peste 12.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 12.429 de persoane, dintre care 11.959 de adulți și 470 de copii.

Până duminică, au fost vindecate 5.892 de persoane, iar 340 persoane au decedat, dintre care cinci în ultimele 24 de ore.

Duminică, la ora 08.00 erau spitalizate un număr de 490 de persoane, dintre care pe ATI 24 de adulți și 3 minori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 349 de persoane, 16 dintre ele fiind copii.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1.171 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 2.074 persoane în izolare la domiciliu.

 

 

Acțiunile de control pe linia combaterii COVID-19 continuă

 

 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID -19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicāiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 27.792 de persoane, dintre care 24.069 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.936 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 787 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 106 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 16.806 mijloace de transport, dintre care 10.959 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 de lei. Un număr de 87 de sancțiuni în valoare de 10.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, o sanțiune în valoare de 2.000 de lei aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții, iar 32 de sancțiuni în valoare de 7.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 450 de persoane și au aplicat două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.

În ziua de sâmbătă, peste 150 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu. Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au executat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în /din localitățile carantinate și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 24.069 persoane și 10.959 autoturisme.

De asemenea, pe raza municipiului Sibiu, jandarmii au verificat 816 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor si a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor, 95 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 71 de avertismente scrise și 24 de amenzi în valoare de 12.200 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Sibiu. Doi polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 134 persoane aflate în carantină și 104 persoane aflate în izolare, iar opt polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 854 autoturisme și 1.110 persoane.

Vineri, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 21 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 3 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 3 avertismente.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia