Tribuna
Sevis
Asta la re(cidi)vista
În inima pădurii, BNR de fiare trage!
Rareș BIŢU
1896 vizualizari

Când şi-a tras pian de o sută treizeci de mii de euro, mi-am zis că o să iasă cu cântec: suntem ţară de acordeonişti, ce naiba, un pian de piept era greşit? Când a cheltuit sume comparabile pe nişte pixuri, mai de soi, e drept, mi-am zis că e de scris. Când ne-a explicat că pensiile de stat mai rezistă încă vreo 15, hai 16 ani, m-am gândit de ce dracu mai plătim taxe, impozite şi asigurări. Când am auzit că-şi trage cabane la munte, mi-am zis: totul e să nu se atingă de pădure. Când am auzit că în desişul pădurii şi-a cuibărit nişte luminişuri, toate cu drujba desenate, mi-a sărit o aşchie cât un trunchi. Când am citit că bagă 60.000 de euro ca să aibă şi sală de fitness în cabanele de la munte, toate ţăndările mi-au sărit. Până aici, da? De ce doar sală de fitness? De unde atâta discriminare? Cine vă credeţi, mă, să vă permiteţi voi aşa ceva? Păi, sălile de cinema, sălile de mese, sălile de sport, ele ce defecte au? Asta ca să nu mai pomenesc de mult apreciatele săli de nunţi. Cum mama naibii mai efectuezi Pinguinul ca la carte, fără nişte condiţii decente, ce dracu? Dar chiar am ajuns să maimuţărim tradiţia? Musai să o pervertim?

Bineînţeles că n-are rost să ne stricăm bunădispoziţia amintindu-ne că leafa unui simplu membru în CA al BNR ajunge la vreo 4.000 de euro şi nici că Mugur încasează în jur de 12.000, toate tot de euro, fireşte. Şi nici că luxul în care se lăfăie Consiliul de Administraţie, e-n stare să ridiculizeze sala în care Mario Draghi desenează cu pixul trasee pentru miliardele de euro. ... Cum? Cine-i Mario Draghi? Dragă, un fel de Isărescu de-al lor, însă de la BCE.
 

Nu ştiu alţii cum sunt,
 

dar eu, unul, când mă gândesc la locul naşterii lor, la casa părintească de la DNA, la stâlpul hornului unde lega Corupţia o şfară cu euroi la capăt, de crăpau aleşii jucându-se cu ei, la prichiciul arestului cel humuit, de care nu se temeau când începuseră primul şmen, la cuptorul pe care se ascundeau, când se jucau ei, băieţii, de-a Dumnezeii şi alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul mandatului, parcă-mi saltă şi acuma mascaţii ca la breaking news! Şi probabil că asta simte şi premierul, altfel n-ar fi spus despre anchetele DNA fix aşa: “Mă bucur foarte mult că sunt anchete, avem pentru toate televiziunile”. Corect! Decât un premier bosumflat şi amărât, mai bine unul bucuros şi vesel, că-s burduşite televizuinile, nu?

# Cu acelaşi prilej, premierul a prezentat ceea ce Gândul numeşte “Soluţia lui Ponta pentru ca angajaţii din România să nu mai fie “plătiţi ca în Africa”. Aşa a zis premierul, da: “angajaţii din România să nu mai fie plătiţi ca în Africa”, zonă, se ştie, mai bananieră, de felul ei, nu portocalieră, cum fost-am şi noi cândva. Vai de mine, n-am ştiut! Îmi cer scuze că n-am ştiut! Adică, şi acolo, angajaţii tot în lei sunt plătiţi? Asta fac ăia cu leii? Şi o sută de lei cam câte cămile fac, dac-apare un arab?

# Mirabela Dauer primeşte de la – aplauze! - statul român o pensie de 760 de lei. Aşa-i trebuie dacă nu s-a priceput şi ea să se facă miliţian, să zicem. Că sunt miliţieni cu pensii de zeci de mii de lei şi nici măcar n-au dat din gură, ei fiind fierţi pe scris şi dat pe goarnă, se ştie. Vestea şi mai proastă e că în afară de nişte stive de aplauze, Mirabela n-a pus mare lucru deoparte: pare-mi-se un fotoliu şi parcă o etajeră!

# Gabriel Liiceanu: „Mulţi dintre candidaţi trăiesc într-o inadecvare totală. Ponta e ca un copil lăsat la butoanele unei rachete”. Aoleu! Copil, zici? Păi, şi chiar nu-i nimeni în prim-plan să-l înveţe minte, să-l plesnească peste bot? Sau măcar în plex ori barem cu pumnul, că nu ştii: poate o fi înjurat, poate o fi zis ceva ... Uite, măcar despre racheta aia: nu cumva-i Racheta Albă?

# Sătul să tot audă ba de Rudel, ba de Obreja, ba de Bute, ba de Pinalti, ba de alţi comeseni, evz.ro şi-a pus fâşul ăla vechi de vreme rea şi s-a dus la DNA să-ntrebe ce-i, domne, cu candidatul Udrea, iar răspunsul a lăsat fâşul intact: „Elena Udrea nu are calitate de învinuit sau inculpat”. Nişte amatori, pe bune! Păi, cum să te duci tu la DNA să pui întrebări din ăstea copilăreşti? Păi, evz chiar n-a observat că Elena Udrea e ca gogoşarul în zacuscă? Sau ca mujdeiul lângă păstrăv? Băi, nici că e ca andreaua pentru croşetat ori ca duşul pentru transpiraţie? ... Cum? Ca laxativul pentru constipaţi? Auzi, gluma asta o las, s-o fleoşcăie începătorii, da? E nevoie să deranjezi ditamai DNA-ul ca să afli că iarba creşte-n sus şi că în macaroană locuieşte gaura? Păi, evz n-a aflat că Udrea e susţinută tocmai de domnul preşedinte? Păi, cum să susţină domnul preşedinte un inculpat sau, mai rău, vreo învinuită? Păi, el, garantul, n-are cum să susţină decât un exemplu, o mostră, o culme, o pildă, o negagică, mă! Nici asta nu ştie evz? C-aşa a zis Elena Udrea, că n-a fost gagica preşedintelui. Bine, n-a zis chiar aşa sextual ... ăsta, pardon, textual, a zis că nu i-a fost iubită, dar aici, nefiind Ateneu, ci mai degrabă o Cireşică, „gagică” parcă e mai potrivit. Unde mai pui că multe alte lucruri n-a făcut cu fostul soţ?  Ce eforturi monumentale tre să faci! ... Cum de ce ? Ca să nu cazi sub farmecul acestei dezvăluiri! 

# "Guvernul Ungariei vrea să impună o taxă pe săpun și șampon". Dacă aşa ceva ar face clăbuci şi pe la noi, s-ar găsi precis destui evazionişti să se spele pe cap cu asemenea taxă. Oricum o veste bună pentru broneţii certaţi cu apa sau măcar cu săpunul.

# La ce văd zilnic, aproape că-mi vine să mă-ntreb: mă, Hrebenciucii c-au făcut trafic şi retrocedări ilegale de păduri pricep, dar n-or fi fost implicaţi, mă, şi în retrocedări legale? ... Să-ntreb? Bine, fie: mă, Hrebenciucii c-au făcut trafic şi retrocedări ilegale de păduri pricep, dar n-or fi fost implicaţi, mă, şi în retrocedări legale?

# Întrebat de amnistie, Hrebe, Şova şi modificarea legii, Cazanciuc vine cu asigurări: "Să nu credeţi că partidul mi-a trimis un fax prin care să-mi spună ce să fac sau să nu fac". A, nu, nici vorbă, vai de mine, cum să cred aşa ceva? Sincer, de gândit, la un telex m-am gândit, însă iniţial zău c-am bănuit o telegramă.

... Cum adică cine-i Cazanciuc? Robert! Robeeert! Roberteee! E aici unul care zice că nu te ştie. Ce-i zic? ... Aha, deci Cazanciuc e unul căruia partidul nu i-a trimis nici măcar un fax în care să-i spună ce să facă, darmite un fax în care să-i spună ce să nu facă!

comentarii
1 comentarii

Mergi si la protocolul de stat , hotel Cindrel Paltinis sa vezi acolo dezastru : 4 directori , 5 soferi etc...de cand s-a inchis sucursala de la olanesti , sunt mai multi angajati ca turisti.pe astia cine-i trage la raspundere ?
Vlad Tepes
31.10.2014 07:30
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia