Tribuna
Piaţa fondurilor de investiţii
În continuare, evoluţie remarcabilă a SAI Carpatica Asset Management SA
Viorel ANDRIESCU
3001 vizualizari

SAI Carpatica Asset Management SA continuă să aibă o evoluţie remarcabilă pe piaţa fondurilor de investiţii. Astfel, FDI Carpatica Stock, fond de acţiuni administrat de instituţia amintită, s-a clasat pe poziţia a patra, la nivel naţional, în topul celor mai performante fonduri de genul respectiv, pentru perioada 1 ianuarie-1 martie 2010.
FDI Carpatica Stock a înregistrat o creştere de 15,65%, în primele două luni ale anului în curs, valoarea activului său net ridicându-se la 13,1 milioane lei.
Şi celălalt fond de investiţii administrat de SAI Carpatica Asset Management SA, FDI Carpatica Global, fond diversificat, a obţinut rezultate notabile, creşterea sa faţă de finele anului trecut situându-se la 3,97%, activul său net, la 1 martie 2010, fiind de 47,24 milioane lei.
Conform datelor oficiale, pe piaţa autohtonă a fondurilor mutuale sunt active aproape 50 de astfel de instituţii, în care investesc peste 170.000 de persoane, majoritatea investitorilor preferând fondurile monetare şi de obligaţiuni, care au un grad redus de risc şi o rentabilitate peste nivelul dobânzilor bancare.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA