Tribuna
PNL
Avrig
În cinstea marelui Gheorghe Lazăr
Dan FRÂNCU
2546 vizualizari
În cinstea marelui Gheorghe Lazăr

Miercuri, 5 iunie, s-au aniversat 234 de ani de la naşterea uneia dintre cele mai mari personalităţi ale neamului românesc, cărturarul avrigean Gheorghe Lazăr. Cum era şi normal, nici de această dată o parte a comunităţii Avrigului nu a uitat de importanţa acestei zile.
În cursul dimineţii, o mână de oameni s-a strâns în curtea Bisericii Ortodoxe "Intrarea Domnului în Ierusalim", la mormântul Marelui Învăţător, pentru a-i aduce acestuia un sincer şi pios omagiu. La apelul membrilor Asociaţiei "Prietenii Avrigului", iniţiatoarea manifestării, au răspuns mai mulţi cetăţeni ai Avrigului, elevi şi cadre didactice de la Liceul Tehnologic Mârşa, consilierii locali Costin Bădilă şi Cristi Ursoiu, administratorul public Marinela Oprenea, invitaţi din alte localităţi.
Festivitatea a debutat cu o slujbă de pomenire a ilustrului înaintaş, oficiată de preoţii Eugen Bucurenciu, Ovidiu Vili Stroe şi catehetul Ioan Vasiu. După acest moment, o parte a celor prezenţi a luat cuvântul evocând, pe scurt, viaţa şi activitatea lui Gheorghe Lazăr, precum şi importanţa acestei zile pentru neamul românesc.
În continuare, la mormânt au fost depuse coroane de flori din partea Asociaţiei "Prietenii Avrigului", Primăriei oraşului Avrig, Liceului Tehnologic Mârşa, Organizaţiei Partidului Naţional Liberal Avrig, iar o parte dintre participanţi a depus buchete de flori.
Aniversarea Gheorghe Lazăr a continuat şi la bustul cărturarului din centrul oraşului Avrig, unde s-a făcut o scurtă evocare, iar reprezentanţii Asociaţiei "Prietenii Avrigului" au depus o coroană de flori. 
comentarii
4 comentarii

Nici-o stire de la LICEUL LAZAR din Bucuresti?
Sper ca va dati seama de ce ar fi fost normal sa se anunte in primul rand AIA-DE-ACOLO!
Georg
13.06.2013 11:44
Cinste si felicitari participantilor !
absent.
13.06.2013 11:55
cei de la liceul LAZAR SIBIU nu au nimic de zis si de facut??????? rusineeeeeeeeeeee
lazarist
13.06.2013 13:44
Cam putine persoane pentru valoarea Marelui Gheorghe LAZAR...........(RUSINE......!!!.....rusine si mie ....dar fiind miercuri am o scuza)........Odihneasca-se in pace!!!!!!.....la cat mai multe personalitati pt.Avrig......de talia lui Lazar!!
ULTRAS CIOPLEA
13.06.2013 21:02
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia