Tribuna
În 69 de farmacii din județul Sibiu se distribuie pastile cu iodură de potasiu. Atenție! Se administrează numai în caz de expunere după un incident nuclear
Laura BUCIU
1207 vizualizari
În 69 de farmacii din județul Sibiu se distribuie pastile cu iodură de potasiu. Atenție! Se administrează numai în caz de expunere după un incident nuclear
© Razvan NEGRU

Distribuirea de pastile de iodură de potasiu prin farmacii. În program au intrat și 69 de farmacii din județul Sibiu. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că aceste tablete se administrează populației de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear.

„Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătății”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Românii de până la 40 de ani sunt îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a declarat Rafila.

 

Farmaciile au iodură de potasiu și la sat, și la oraș

 

Cele 69 de farmacii de unde sibienii până în 40 de ani își pot procura pastilele de iodură de potasiu sunt atât la sat, cât și la oraș. 43 dintre ele sunt în municipiul Sibiu, 7 în Mediaș, 4 în Cisnădie, 5 în Șelimbăr, și câte una în Miercurea Sibiului, Avrig, Mohu, Arpașu de Jos, Cârța, Porumbacu, Scoreiu și Rășinari, Cristian și Racovița.

 

comentarii
7 comentarii

No lasa ca daca e ceva imi pun masca
Daca opreste virusii din aerosoli , opreste si radiatiile :))
09.08.2022 21:52
Cianură nu se distribuie?
Am auzit că e bună în caz de îngheț.
Un calator
10.08.2022 10:05
Adica ne paste un accident nuclear?
10.08.2022 12:34
Cei peste 40 trebuie sa bea iod sau alte bauturi care contin iod precum berea sau whisky (ambele galbui)
Gica
10.08.2022 12:41
Pentru a putea consuma tabletele de iodură, trebuie să facem rost mai întâi de un accident nuclear !!
Macapagals Impromptu Speech
10.08.2022 13:48
Mai bine mergi la farmacie și cumperi direct produsul...decât să stai la cozi ( fie ele și terminabile )
Dacă ești fraier și vrei gratis, îți pierzi toată ziua ...ori timpul este prețios, în condițiile contemporane...
Sile
10.08.2022 16:00
Să vă dau un pont : când apar radiații, aerul miroase a fier încins ( radiațiile sunt ionizante , oxigenul se transformă parțial în ozon, de unde și mirosul specific )...Așa s-a întâmplat și după Cernobîl...
Agenteur-X7
10.08.2022 19:47
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA