Tribuna
Din 2010
Impozite şi taxe locale majorate cu peste 20 la sută
Rareș BIŢU
1370 vizualizari

Veşti cum altfel decât proaste dacă vin de la Finanţe. De anul viitor, impozitele şi taxele locale ar putea creşte cu peste 20 de procente, conform unei noi prevederi propuse pentru Codul Fiscal. "Impozitarea spaţiilor comerciale ale persoanelor fizice s-ar putea face ca şi în cazul companiilor", a spus, ieri, Gheorghe Marinescu, şef de serviciu în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
"Impozitele percepute de autorităţile locale pentru case, maşini sau terenuri s-ar putea majora cu 20,49%, pentru că aceste impozite trebuie recalculate în funcţie de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani", a spus şeful serviciului pentru legislaţia privind impozitele locale din cadrul MFP.
Marinescu a precizat că, astfel, valoarea imobilelor impozitate s-ar putea majora de la 689 lei/mp, cât este în prezent, la 830 lei/mp.
De asemenea, o nouă prevedere pentru Codul Fiscal ar putea impozita spaţiile comerciale aflate în proprietatea persoanele fizice într-un mod similar celor deţinute de companii. Astfel, valoarea de impozitare va creşte de la 689 lei/mp la o sumă de cel mult 2.000 lei/mp, iar impozitul va reprezenta între 0,25% şi 1,5% din valoarea rezultată, în funcţie de decizia autorităţilor locale.
"Ne vom baza pe declaraţia proprietarului ca să stabilim în ce categorie intră imobilul respectiv, în funcţie de destinaţia acestuia, pentru locuit sau ca spaţiu comercial. Noul impozit va atrage venituri la nivelul administraţiilor locale, pentru că modul de impozitare anterior nu era în regula, atât timp cât spaţiile de locuit puteau fi folosite ca cele comerciale fără să fie însă impozitate în acelaşi mod", a explicat, Marinescu pentru NewsIn.
Pentru dezbatere publică, proiectul Codului Fiscal va fi publicat în cursul zilei de azi pe pagina de internet a Ministerului de Finanţe.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA