Tribuna
PNL
Imobile din Agnita racordate ilegal la sistemul de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice
Imobile din Agnita racordate ilegal la sistemul de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice

Polițiștii din Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au efectuat joi 16 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Sibiu, în cadrul unui dosar penal care vizează deteriorarea, modificarea, fără drept, sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, infracțiune prevăzută și pedepsită de Legea nr. 123/2012.

În cadrul cercetărilor, s-a constatat faptul că o companie de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale ar fi fost prejudiciată de aproximativ 100.000 de euro, prin racordarea ilegală a unor imobile la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Activitatea infracțională s-ar fi derulat începând din anul 2018 și până în prezent.

„În fapt, trei foști angajați ai respectivei companii ar fi adus modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai precis ale indexurilor, influențând astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală, implicit și a facturilor înregistrate. În urma celor 16 percheziții efectuate în localitățile Turda, Mihai Viteazu din Cluj și Agnita, din județul Sibiu, au fost descoperite și ridicate mai multe contoare de gaz, părți componente ale acestora, telefoane mobile, laptop-uri, dar și înscrisuri relevante pentru soluționarea în continuare a cauzei”, transmit reprezentanții Poliției Române.

De asemenea, au fost ridicați 2.500 de lei și a fost indisponibilizat un autoturism.

În baza mandatelor de aducere, au fost aduse la sediul unității de poliție, în vederea audierilor, 29 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Activitățile derulate au beneficiat de sprijinul Poliției municipiului Câmpia Turzii, Poliției municipiului Turda, Secției 9 Poliție Rurală Turda, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. (L. B.)


comentarii
2 comentarii

Dar pe cei ce vand padurile --gazele si petrolul cand aveti de gand sa-i luati la paducheala?? HA////////////////---- Pai numai de oamenii de rand va luati ca la aia de sus va garboviti -- animalelor--( dupa cum spunea unul si asta e foarte adevarat gazul , electricitatea in Ro trebuia sa fie --GRATIS------
27.01.2023 01:24
De cand gazul a fost luat de nemti, nu mai avem voie sa furam! Chiar nimeni nu face nimic? E gazul nostru, al romanilor ortodoxi, trebuie sa fie gratis, nu al nemtilor asupritori!
Vetu?a S?lcudean
27.01.2023 08:28
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica