Tribuna
Iluminat public pe sistem LED în Zona Industrială Vest
Sorana MAIER
993 vizualizari
Iluminat public pe sistem LED în Zona Industrială Vest

Primăria Sibiu a lansat licitația publică pentru realizarea documentației tehnice pentru sistemul de iluminat public pe mai multe străzi din Zona Industrială Vest, unele dintre străzi neavând iluminat public până acum.

În Zonă Industrială Vest, pe străzile Salzburg, Monaco, Barcelona, Europa Unită, Milano, Munchen, Florian Rieger nu există iluminat public, iar pe strada Turda pe o lungime de 1 km, iluminatul este asigurat parțial cu corpuri de iluminat cu vapori de sodiu. Municipalitatea vrea să înlocuiască lămpile vechi cu corpuri de iluminat cu LED, deoarece nu sunt compatibile cu sistemul de telegestiune pe care intenționează să îl implementeze.

Sistemul nou de iluminat va acoperi o lungime de 10 kilometri, iar valoarea contractului este de 218.450 lei.

„Ca urmare a industrializării însemnate a Zonei Industriale Vest din municipiul Sibiu, este nevoie de implementarea unui șistem de iluminat public modern, cu tehnologie inteligentă, care să îmbunătăţească atât condiţiile de viaţa și de muncă a celor care își desfășoară activitatea în zona menționată, precum şi condițiile de mediu , confortul vizual, siguranţa circulaţiei pietonale şi rutiere. De aceea, se impune adoptarea unei soluţii inteligente, cu tehnologie LED, rentabilă care șă ofere și economii de energie, în comparaţie cu sistemele clasice de iluminat”, se arată în Caietul de sarcini.

Primăria va implementa și un sistem de telegestiune, prin care va comanda, va cotrola și va monitoriza parametrii de funcționare a sistemului de iluminat.

Prin această investiție, municipalitatea vrea să implementeze o tehnologie eficientă, modernă și rentabilă, să crească gradul de siguranță în această zonă și să reducă cheltuielile publice.

În plus, rețeaua de energie electrică va fi coborâtă în subteran.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia