Tribuna
Sevis
Ilie Năstase, prins băut la volan, încătușat și dus la Poliție. Două dosare penale în 6 ore. Ilie Năstase: „Mă duc la CEDO”
Ilie Năstase, prins băut la volan, încătușat și dus la Poliție. Două dosare penale în 6 ore. Ilie Năstase: „Mă duc la CEDO”
© EPA
Celebrul tenismen Ilie Năstase are dosar penal și a fost dus încătușat la poliție. A fost prins băut la volan, a devenit recalcitrant și a refuzat recoltarea probelor biologice. Incidentul a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 4.45.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase, în vârstă de 72 de ani. Întrucât acesta se afla intr-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor. Astfel,„Nasty” a fost încătușat și condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice. Aici, a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice și a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare mostre biologice.

Nu este prima dată când celebrul tenismen a fost prins beat la volan. S-a mai întâmplat și în 2011. La acea vremea se spunea că Ilie încearcă să pară „băiat de cartier”, fiindcă e într-o relației cu o femeie mai tânără, Brigitte Sfăt, acum se spune că mai pune gura pe alcool de supărare că povestea lor de dragoste s-a risipit, scrie libertatea.ro.

În 10 iunie 2011, Năstase a fost prins băut la volan de un echipaj de poliție care l-a oprit, la fel ca și vineri dimineața, în fața Ambasadei Chinei din București. Atunci avea o alcoolemie de 0,40 la mie și a rămas fără permis de conducere timp de trei luni, fiind sancționat cu amendă de 500 de lei și pentru tulburarea liniștii publice, întrucât a avut o reacție „destul de neplăcută” față de politiști și față de martori, el refuzand sa semneze procesul-verbal de constatare.

Vineri, în 25 mai 2018, Ilie Năstase a fost eliberat de polițiști în jurul orei 7.30. Acesta a fost sancționat și conform legii 61/1991, pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.

 

Cum explică Ilie Năstase incidentul

 

Ilie Năstase a încercat să explice la televiziune incidentul în care a fost implicat. Fostul lider mondial din ATP amenință că merge la CEDO și că va cere Poliției daune de 2 - 3 milioane de euro.

  • „Testul de alcoolemie a ieșit 0.05. Mi-au spus că trebuie să-mi dea amendă, dar un polițist a zis să-mi ia și sânge. Mi-au făcut și test pentru droguri. Ce înseamnă asta? La mine, cel mai mare drog a fost un pahar de șampanie. Oamenii ăștia sunt duși. La INML, testul a fost tot 0,05. N-am fost umilit așa niciodată. Mi-au strâns cătușele atât de tare încât mi-au făcut rană. Mi-au spus că așa se procedează când sunt agresiv. Eu am fost doar agresiv verbal, nu fizic. A sta la pândă e un furt. Mă voi duce la CEDO, pentru că doamna ministru și secretarii dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. E o lege: dacă vrei să arestezi un fost parlamentar sau general, treci puțin mai sus și întrebi. Alții nu gândesc cu picioarele, ca ei. Eram conștient că pot să conduc, stau foarte aproape. Mi s-a spus că eram pericol public. Care era pericolul public? Polițiștii au filmat doar ce au vrut ei. Erau mii de polițiști la spital (n.r. a declarat ironic), fericiți că au prins un pește mai mare. Mă dor toate oasele, am fost trântit la pământ. Merg să iau certificat medico-legal, apoi merg la CEDO. Cer 2 – 3 - 5 milioane de euro daună și le dau la copiii săraci din țară. Am răni la mâini și puțin la frunte. Am fost prins cu 0,05. Asta nu e infracțiune, doar că îmi ia permisul. 0,05 înseamnă două sticle de bere. Nu eram atât de nebun încât să mă urc beat în mașină. Polițiștii trebuiau să reacționeze altfel, nu eu. „Cât ai băut?”. „3 beri am băut”. „Hai, domne, că ai băut mai mult!”. „Am băut 3 beri și am și mâncat. Când mai și mânânci, nu te îmbeți. Am băut 3 beri și am mâncat paste și friptură””, a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.

 

Apoi a fost prins din nou

 

La câteva ore după incident, Ilie Năstase a fost oprit din nou de Poliția Rutieră, în timp ce conducea un scuter. Năstase riscă un al doilea dosar penal, având permisul reţinut de poliţişti.

Plecat de la Spitalul Floreasca, de unde și-a luat certificatul medico-legal, fostul tenismen a fost din nou oprit de polițiști. Și pentru că avea permisul reţinut, polițiștii l-au ridicat din nou și l-au dus la secție.

Înconjurat de jurnaliști și însoțit de un polițist de la Rutieră, Năstase a spus, înainte de a se urca în mașina poliției: 

  • „M-a oprit și a zis că am trecut pe roșu când era verde... Nu am trecut pe culoarea roșu. Dacă mergi înainte, e roșu, dacă faci drepta, era verde și eu făceam dreapta. Mergem la pușcărie...la Jilava".

 

comentarii
1 comentarii

Saltimbanc a fost, saltimbanc a ramas... Chiar numai tenisul e de el... Si femeile... Pana mai are bani...
@@@
25.05.2018 16:14
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia