Tribuna
Iese Sibiul din carantină?
Laura BUCIU
8598 vizualizari
Iese Sibiul din carantină?
© Arhiva Tribuna

Șapte localități ar trebui să iasă, luni, la ora 5.00 din carantină. Este vorba despre municipiile Sibiu și Mediaș, orașele Cisnădie, Avrig și Tălmaciu, comuna Orlat și satul Șelimbăr. Carantina a fost prelungită în aceste localități cu șapte zile, până în data de 7 decembrie, ora 5.00.

De obicei, măsurile restrictive de carantinare zonală se luau de vineri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu, iar acesta nu a decis nimic vineri, în data de 4 decembrie.

Directorul interimar al DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat că o ședință de evaluare a avut loc sâmbătă, însă până duminică, la închiderea ediției, nu s-a transmis niciun mesaj din partea autorităților în ceea ce privește o posibilă prelungire a măsurii de carantinare zonală.

Legal, dacă măsurile nu se prelungesc, cele șapte localități ies din carantină.

Duminică, județul Sibiu avea o rată a incidenței de 5 la mia de locuitori. În 16 noiembrie, prima zi de carantină în municipiul Sibiu, aveam o incidență la nivelul județului de peste 9 la mie și avea cel mai mare coeficient. Acela a fost momentul în care s-a decis conducere militară la DSP Sibiu și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, măsuri aplicate în scurt timp după vizita șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

 






comentarii
2 comentarii

Organizare de kkt
06.12.2020 19:07
anunta la ora 9, dupa ce se inchide votarea :))
oricum, e amuzant pusa intrebarea, ca animalele alea la care le e deschisa cusca si nu le vine sa creada ca sunt libere .
normal ca iese, pana in momentul in care nu se anunta altceva
06.12.2020 19:22
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA