Tribuna
Apa Canal
Icoana Maicii Domnului Paramythía este adusă la Sibiu
Icoana Maicii Domnului Paramythía este adusă la Sibiu

Marți, 9 martie, de la ora 17, biserica de pe str. Dealului "Sfântul Ioan Iacob Românul" va primi spre închinare și binecuvântare Icoana Maicii Domnului Paramythía  (Mângâietoarea).

Icoana este o copie după originalul aflat la de la Mănătirea Vatopedi, de la Sfântul Munte Athos. Ea a fost pictată de călugării iconari de la Vatopedi, apoi sfințită și atinsă de icoana originală.
"Este o icoană care a făcut vindecări mari de cancer, de boli mintale, leucemie etc., dar despre care se spune că are puterea de a mângâia sufletele în timpul calamităților sau a molimelor. Deci, dacă socotim că și pe noi, în ultimul an, a fost un fel de molimă, atunci suntem singuri că acela care va ajunge la Sibiu, va primi multă vindecare din partea Maicii Domnului”, a spus pr. Cătălin Dumitrean.
Astfel, între 9 şi 16 martie, între orele 8 şi 20, credincioșii sibieni dar și cei care doresc sau sunt în trecere se vor putea închina la o icoană a Maicii Domnului Paramythía (Mângâietoarea), adusă la Sibiu, cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolitul Ardealului și prin bunăvoința părintelui Nicolae Clinciu.
Zilnic, în perioada în care icoana se va afla la Sibiu, la biserica de pe strada Dealului se va oficia Taina Sfântului Maslu, începând cu orele 17.
Într-una din vizitele sale în România, părintele Efrem, stareţul Mănăstirii Vatopedi, spunea: „...vin la noi tot felul de oameni de ştiinţă, arheologi şi specialişti în pictura bizantină, și ne spun că expresia aceasta a icoanei este cu neputinţă a fi zugrăvită întocmai de mâna omenească, deoarece există o contradicţie: Hristos cel aspru, pe de o parte şi dulceaţa expresiei Născătoarei de Dumnezeu, pe de altă parte". După cum mărturisesc şi pelerinii veniţi la mănăstire, dumnezeiasca dulceaţă a chipului Preacuratei Fecioare odihneşte şi mângâie sufletul omenesc.

comentarii
2 comentarii

o privire mai senina,mai blajina a pruncului Isus ar fi fost mai potrivita , mai reala.nu-mi inchipui cum o astfel de icoana (pictura) poate deveni celebra.
toma
16.03.2021 21:30
cititi istoria icoanei, si veti vedea de ce Domnul Iisus are privirea incruntata. Icoana nu a fost pictata asa initial, ci prin minune s-a schimbat. Incruntarea Domnului arata ca ne mustra pacatele. Cititi istoria icoanei Paramythia, este deosebit de frumoasa.
Alexandru Dinu
15.04.2021 19:58
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA