Tribuna
Icoana Maicii Domnului din Kazan, vindecătoarea de cancer și alte suferințe, la biserica de pe strada Dealului
Icoana Maicii Domnului din Kazan, vindecătoarea de cancer și alte suferințe, la biserica de pe strada Dealului

Biserica de pe strada Dealului „Sfântul Ioan Iacob Românul” a primit spre închinare și binecuvântare Icoana Maicii Domnului din Kazan, una dintre cele mai vestite icoane ucrainene vestite în lumea ortodoxiei pentru harul pe care îl revarsă asupra oamenilor.

„Icoana este adusă la Sibiu de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Haralambie” din Constanța. De la această icoană au venit spre oameni foarte multe vindecări de cancer și boli grele. Sunt cunoscute zeci de mărturii în ultimii 3 ani despre modul în care icoana a dăruit sănătate celor care s-au închinat și s-au rugat cu evlavie în fața ei”, transmite părintele Cătălin Dumitrean.

Între 01-09 august, orele 8:00 – 20:00, credincioșii sibieni, dar și cei care doresc sau sunt în trecere se vor putea închina la o icoană a Maicii Domnului Kazan, adusă la Sibiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopia Sibiului și Mitropolitul Ardealului și prin bunăvoința părintelui Ciprian Stanca.

Zilnic, în perioada în care icoana se va afla la Sibiu, la biserica de pe strada Dealului se va oficia la orele dimineței Sfânta Liturghie urmând ca la orele 17:30 să fie oficiată Taina Sfântului Maslu.

Această icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu cu Pruncul este unică, prin faptul că în ea este zugrăvită o singură mână ‒ dreapta Pruncului Hristos, care binecuvântează. Mâinile Maicii Domnului și mâna stângă a Mântuitorului nu sunt vizibile, ci se află sub veșminte.

Icoana Maicii Domnului din Kazan este una dintre cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din Biserica Ortodoxa din Rusia, considerată ocrotitoarea orașului Kazan și a poporului rus. Numele icoanei vine de la localitatea Kazan, unde icoana a apărut, a fost păstrată și de unde cinstirea ei s-a răspândit în tot cuprinsul Rusiei.

 


comentarii
4 comentarii

" Icoana care dăruiește sanatate " in competiție cu vaccinarea !
Sancta simplicitas : scopul rugăciunii este mântuirea sufletului , nu sănătatea , ploaia , reușita la examen/ afaceri / dragoste / alegeri !
Radu Urdea
05.08.2021 21:27
Exod -20-1-7. 20--4-.Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri,sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. 20- 5 Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti: caci EU , DOMNUL DUMNEZEUL tau, sunt un DUMNEZEU gelos, care pedepseste nelegiuirea parintilor in copii , pana la al treilea si in al patrulea neam al celor ce ma urasc. ---Se pare ca azi ne inchinam creaturii in locul CREATORULUI iar asta aduce mania LUI DUMNEZEU peste tot pamantul -- inundatii, focuri, pe care le vedem si le simtim ( rolul icoanelor la inceput, a fost sa transmita nestiutorilor de carte -- biblia desenata -- nici decum pentru a ne inchina la icoane si oase de morti
mike
06.08.2021 01:33
S-au adunat pocaitii si sectarii sa ne explice ei cum este cu credinta, cu icoanele, cu rugaciunea.
Daca nu ati fi pe langa drum, poate ati vedea si voi calea. Ma tem insa ca de la voi din boscheti, nu vedeti decat burieni.
Mars mai la voi la slujbele din garaj. Voi sa veniti cu sfaturi cand va vom chema noi. Pana atunci, inchianati-va la dracu' ala care v-a dus in erezie.
Credinta noastra
09.08.2021 15:59
mai - credinta noastra--- am citat din-- biblia ortodoxa --nu de la mine --- fi atent, ai dracuit Cuvantul LUI DUMNEZEU -- spui ca tu ai adevarata credinta -- atunci de ce injuri?? iata ce spune apostolul ------IACOV-- Dativa toata silinta sa uniti credinta voastra cu fapta -- cu fapta - cunostiinta -- cu cunostiinta infranarea - cu infranarea rabdarea -- cu rabdarea - evlavia -- cu evlavia dragostea de frati (-ortodocsi- din care fac si eu parte)-cu dragostea de frati, iubirea de oameni-- pe care tu-i dracuiesti---- halal crestin Ap Pavel in Romani cap -1- vers. 22- Sau falit ca sunt intelepti si au inebunit --23-si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor( prin care se fac bani marsavi) , pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare --- Citeste biblia si invata ca sa nu afisezi ineptii -- fiindca tu te faci de rusine Un adevarat -PREOT te va indemna si pe tine sa te ---pocaiesti- Iar daca esti preot atunci esti pe afara cu --CUVANTUL LUI DUMNEZEU nici tu nu intri in rai si nici pe altii nu-i lasi -- dragostea de bani va orbit
mike
09.08.2021 22:44
Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA