Tribuna
ÎCCJ a respins recursul lui Berbeceanu. Fostul comisar rămâne în arest
Vasile ANTIPA
2202 vizualizari
ÎCCJ a respins recursul lui Berbeceanu. Fostul comisar rămâne în arest

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri seara, recursul, ca fiind nefondat. Hotărârea este definitivă. Traian Berbeceanu este acuzat de procurori că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.
Potrivit Mediafax, Traian Berbeceanu a spus, în faţa instanţei, că orice poliţist care vrea să reţină cât mai multe informaţii înregistrează discuţiile pe care le poartă cu aşa-numitele surse. “Cei aflaţi în gru­parea informatorilor se întâlnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infracţional. Poliţiştii desfăşoară o activitate foarte periculoasă şi aşa se ajunge la marile dosare ale DIICOT. Eu le înregistram cu reportofonul. (...) M-am întâlnit cu ei pentru a obţine informaţii. Ei mă căutau, ei veneau la mine. M-am întâlnit cu infor­matorii caracterizaţi şi nominalizaţi de unitatea de poliţie din care făceam parte, cât şi cu alte surse informative care nu erau nominalizate în scriptele Poliţiei”, le-a spus Berbeceanu judecătorilor instanţei supreme, cerându-le să-i dea posibilitatea de a se apăra în stare de libertate.
Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia a mai spus că întâlnirile cu ambele categorii de persoane se desfăşurau într-un cadru conspirativ, în locuri cât mai “dosnice şi întunecate” şi pe o perioadă cât mai scurtă.

Procurorul: “Berbeceanu a pozat în poziţia de victimă”

De cealaltă parte, procurorul prezent la judecarea recursului a cerut instanţei să respingă acţiunea lui Berbeceanu, pe motiv că este neîntemeiată. “Berbe­ceanu a pozat în faţa dumneavoastră în poziţia de victimă. Din agenda găsită în maşina lui reiese faptul că pe el îl preocupa «trimiterea la pro­curori doar a dosarelor cu fraieri». Nu i se neagă perfor­manţele profesionale. Faptul că se află în boxa acuzaţilor este o consecinţă directă a activităţii acestui inculpat”, a spus procurorul.
Reprezentantul Ministerului Public a mai precizat că Berbeceanu primea de la stat 2.000 de lei pe lună pentru a plăti chiria unui apartament în care, de fapt, nu locuia. Imediat după finalizarea dezbaterilor de la instanţa supremă, Traian Berbeceanu a fost dus la sediul DNA, pentru a fi audiat în legătură cu afirmaţiile dintr-o scrisoare atribuită acestuia şi dată publicităţii după reţinerea sa, în care se relata că dosarul lui ar fi unul “fabricat”.
Fostul şef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.
comentarii
1 comentarii

era normal le e frica de el
clanul ala din sibiu timplar sau cum ii ziceau unii a fost prins acum citiva ani de berbeceanu
dupa citeva luni laura kovesi le-a dat drumu
politia din sibiu corupta nu a facut nimic asa s-a ajuns la albaiulia
daria
01.11.2013 14:50
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia