Tribuna
AFF
Iarna se încheie şi primăvara începe cu "precipitaţii mixte slabe"
Dumitru CHISELIŢĂ
1334 vizualizari
Iarna se încheie şi primăvara începe cu
© Răzvan NEGRU
Nu mai ştiu câte anotimpuri am avut în februarie ăsta, dar am beneficiat şi de o iarnă ca la carte, intenţionat ca să ne arate că dacă ninge două zile, Sibiul este praf şi pulbere, pardon, zăpadă şi gheţuş. Recent am avut şi ceva tentative de primăvară, asta până sâmbăta ce a trecut. Acum ne întoarcem la "normalul perioadei", care este diferit de tot ce ştiaţi din cântecele despre cum vine vine primăvara. Adică, cel puţin săptămâna aceasta care începe, (ca şi primăvara) nu va fi deosebit de frumos pe afară. "Normalul" acela al perioadei înseamnă că va fi rece şi umed, care îţi vor da senzaţia de şi mai rece şi mult mai umed. Precipitaţiile vor fi mixte, ceea ce înseamnă că va fi ploaie rece bătând spre lapoviţă, cu ceva ninsoare la munte, dacă ai chef să o vezi. Oricum, maximele vor fi până în 11 grade, pe care o să le percepem ca pe 6-7. Poate, de săptămâna viitoare va fi mai altfel, asta urmează să vedem. Apropo, dacă Dragobetele e mai strămoşesc decât Valentines-ul, de ce nu se sărbătorea aşa, "de masă" şi înainte de a apărea Valentine's-ul? Nu că are legătură cu ceva de pe aici, dar mi-a trecut, aşa, prin cap.

Luni, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult noros. Local în cursul zilei se vor semnala precipitații mixte, temporar ninsori, iar noaptea pe arii restrânse vor predomina ninsorile. La munte vor predomina ninsorile, dar la altitudini joase, trecător, se vor semnala lapovițe și ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări trecătoare în zonele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 7 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

Marţi, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cu temperaturi diurne în ușoară creștere. Cerul va fi variabil, temporar noros. Izolat în zona montană și submontană din sudul județului se vor semnala precipitații mixte slabe, predominant sub formă de ninsoare la munte și trecător ploi în zonele joase. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări trecătoare în zonele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 10 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cu temperaturi diurne în ușoară creștere. Cerul va fi variabil, temporar noros în sudul județului. Izolat, la munte, vor fi condiții de precipitații mixte slabe, sub formă de ninsoare în zonele înalte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare în zonele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 1 grad. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Joi, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Izolat, la munte, vor fi condiții de precipitații mixte slabe, trecător de ninsori în zonele înalte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

În weekend, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Izolat la munte se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceață.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Udo Reckerth, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
1 comentarii

De vina e doar Chiselita... pardon! primavara!
01.03.2023 19:01
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA