Tribuna
SEVIS
Ia-ţi, claxoană, ziua buunăăă!
Rareș BIŢU
3404 vizualizari
Ia-ţi, claxoană, ziua buunăăă!

Cum s-or fi prins parlamentarii tocmai acum că-n trafic se petrec ghiduşii, n-am răgaz să stau să-mi imaginez. Cert e că s-au prins, inclusiv că vin alegeri şi, dacă tot nu aveau altceva mai bun de făcut şi nici măcar un preş mai roşu cu care să capteze atenţia bizonimii, au moşit un proiect de lege care interzice claxonatul la nunţi. Ştiţi doar ce hărmălaie fac tembelii incapabili să alcătuiască o coloană de nuntă fără să-şi îndese deştul din nas direct în claxon, să moară bulbucată gibonimea năpustită la fereşti. Să vază şi urbea ce helancă hasortată are ghiolbanul la treningul de nuntă cu vipioţi.
Dacă tot s-au prins, parlamentarii s-au prins că nici şofatul agresiv nu e prea cuşer, deşi nouă din zece şoferi au temperament şi apucături de ... ăsta, pardon: 11 din 10 şoferi au temperament şi apucături de  mambă africană. Şi nu orice mambă, ci soiul ăla rar care doarme cu o mână pe par şi ailaltă pe lunceag. Smardoiala-n trafic fiind un zăcământ inepuizabil, mi ţi-a şi fost subliniată cu roşu şi notată la catastif. 


Noul proiect pare gata să ia de urechi şi demaratul în trombă şi mersul pe-o roată ori prea-n fundul celui din faţă. Ba chiar şi condusul pe trotuar i-a făcut pe nu mai puţin de 40 de senatori să strâmbe din nas, asta ca să nu mai zic de opririle unde tot mai des îi taie capul pe tot mai mulţi dintre cei care tot mai des se cred şoferi să oprească. ... Cum? Bineînţeles că nu-i momentul să ne amintim nici de cretinul care anul trecut s-a dat cu maşina pe trotuar, pe Mihai Viteazu şi în locurile de joacă pentru copii şi nici de ăia 500 de lei amendă cu care l-a blagoslovit alt cre ... ăsta, pardon, potera, nu e. Când e, vă fac eu semn, da? Sâsâi scurt aşa, bine?


Minţi ascuţite, ba chiar şi luminate, cei 40 de senatori până şi la pedepse s-au gândit, dacă tot le-a venit să gândească, practic să se gândească cum pot ei să redea trotuarul pietonilor şi strada circulaţiei normale. Un singur lucru pare să le fi scăpat celor 40: cine să şi bage de seamă ce isprăvi, dacă nu chiar haiducii, se petrec zilnic în trafic? Că nu-mi permit să iau în calcul organul, preocupat să nu observe nici gipanele suite pe trotuar, nici interlopii parcaţi pe zebră, nici cocalarii deghizaţi în pieţari şi nici măcar peizanii convinşi că pietonul n-are decât să leviteze dacă nu-i în stare să sară peste maşina lăbărţată pe trotuar.
De motocicliştii care gonesc cu numerele de înmatriculare îndoite dincolo de limita vizibilităţii, ceea ce nu e deloc pe placul legislaţiei rutiere, n-are rost să mai vorbim. Aşa cum nici de poliţaii veşnici fără centuri nu cred că are. Dac-ar avea, ar trebui să vorbim şi de poliţaii care, deşi conduc, vorbesc la telefon, să nu care cumva să pice vreo bursă, probabil. Ori să stâmpere leşinul vreunei pieţe de IT, nu?


Sss ... Sss ...


... Ssss ... Cum ce fac? Nu m-auzi că sâsâi? Acuma, bravo, ştiam c-o să te prinzi, ce te roade, ia zi: de ce a povestit, la teve, un purtător de cuvânt de la poliţie din Bucureşti că amenda pentru cine se dă cu maşina pe trotuar e între 2000 şi 6000 de lei? Na poftim: adică ăştia vor să lase nunţile fără claxoane şi vouă de nedumeriri din ăstea ieftine vă arde? Mă rog, dacă insişti, o fi în funcţie de lăţimea trotuarului, dhăă! Păi, poţi tu să compari bulevărdoaicele dă Bucureşti cu bulevărduţele de pe la noi?

 

comentarii
3 comentarii

...si in alte tari se dau claxoane.Ne-am trezit noi mai catolici decat papa
sibian
08.01.2016 17:56
Si in alte tari se dau claxoane ?-- Inca nu am intilnit nici o tara si am colindat in multe tari dar claxoane de vinzare nu am gasit--- si in alte tari se claxoneaza?? desigur , dar claxonul se ,,porneste ''-doar in caz de avertizare momentana -- Nu am auzit claxoane aici in America -- de 26 de ani ,parca mi-e dor de o -claxofoneala bruneta -a la Budai- Deleanu. -God bless Romania!!!
09.01.2016 02:32
In decembrie 1961, toata "media" acelor vremuri semnaliza unanim :" De al 1 ianuarie 1962, claxonatul este interzis" !!! Pana atunci , era interzis numa' unde figura indicatorul "hospital".
piperoxan
15.01.2016 18:10
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia