Tribuna
Hristos a Înviat! Mii de sibieni au luat lumină la Catedrala Mitropolitană
Hristos a Înviat! Mii de sibieni au luat lumină la Catedrala Mitropolitană
© Răzvan NEGRU

Mii de sibieni au venit în noaptea de Înviere să participe la slujbă religioasă și să primească Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. La Catedrala mitropolitană din Sibiu, Slujba Învierii şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitroplitul Ardealului, ceremonia religioasă fiind desfășurată cu respectarea condițiilor impuse pentru evitarea răspândirii virusului Sars-Cov 2.

Slujba Învierii a fost oficiată pe un podium amenajat în fața Catedralei, iar la final credincioşii au primit pâinea sfinţită din mai multe locuri amenajate în preajma locașului de cult, pentru a se evita aglomerația şi pentru a respecta distanţarea impusă de regulile în vigoare.

Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii a fost oficiată în interiorul Catedralei, unde a participat un număr limitat de credincioşi. În sobor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, eclesiarhul Catedralei, protosinghelul Emilian Man, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi slujitori ai locaşului de cult, potrivit Mitropoliei Ardealului. Cântările specifice de la acest mare praznic au fost însoţite de rugăciunile pentru încetarea pandemiei şi pentru sănătatea oamenilor.

La final, IPS Mitropolit Laurenţiu le-au urat credincioşilor sărbători în pace, cu bucurie şi nădejde în Hristos Cel Înviat.

„Să ne exprimăm bucuria Învierii şi să o mărturisim prin acest minunat salut «Hristos a Înviat!». Orice fel de bineţe pe care ne-o dăm de obicei, orice fel de cuvânt frumos cu care ne întâmpinăm unii pe alţii nu se compară cu această mărturisire a credinţei că într-adevăr Hristos a Înviat, iar cel care ascultă sau primeşte această binecuvântare trebuie să răspundă, să confirme cu «Adevărat a Înviat». Cu adevărat Hristos a înviat pentru fiecare dintre noi”, a spus Mitropolitul.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia