Tribuna
PNL
Hramul Sfântului Ioan Iacob Românul, sărbătorit, la biserica de pe strada Dealului
Hramul Sfântului Ioan Iacob Românul, sărbătorit, la biserica de pe strada Dealului
Biserica de pe strada Dealului îl va sărbători miercuri, 5 august, pe Sfântul Ioan Iacob Românul, cu ocazia hramului. Pentru cinstirea sfântului ocrotitor, la acest lăcaș de cult vor fi organizate în perioada 4-10 august, mai multe evenimente religioase și culturale.

În perioada respectivă, între orele 8 și 21, credincioșii sibieni dar și cei care doresc sau sunt în trecere se vor putea închina la o icoană a Maicii Domnului “Pantanassa”, pictată la Mănăstirea Vatoped de la Muntele Athos și adusă la Sibiu, pentru a treia oară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopia Sibiului și Mitropolitul Ardealului și prin bunăvoința părintelui protopop Gheorghe Colțea, protopop al protopopiatului Bran-Zărnești. Zilnic, de la ora 18, în perioada în care icoana se va afla la Sibiu, la biserica de pe strada Dealului se va oficia și Taina Sfântului Maslu.

Icoana (făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped a fost zugrăvită în secolul al XVII-lea şi adusă de obştea lui Gheron Iosif Vatopedinul, de la Nea Skiti la Mănăstirea Vatoped) este recunoscută  pentru harul pe care îl revarsă asupra celor care o cinstesc cu credință și în fața căreia au avut loc nenumărate vindecări de cancer, boli psihice etc. De asemenea, o altă bucurie cu prilejul hramului, este aducerea spre vizitare a sabiei (în copie, originalul aflându-se în Muzeul Topkapi din Istanbul) Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, simbol al demnității naționale în orice vreme de primejdie ori pandemie morală.  Alături de evenimentele religioase, vor avea loc și manifestări culturale. Marți, 4 august, se va desfășura concertul Cenaclului „Lumină Lină”, în Grădina de vară a bisericii „Sfântul Ioan Iacob Românul”, începând cu orele 19, la 11 ani de la înființare și cu participarea extraordinară a părintelui Doru Gheaja, care este părintele cântecelor „Aşa-i românul“ şi „Tu Ardeal“. 

Evenimentele se vor desfășura în conformitate cu măsurile privind prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

 

 

 

comentarii
1 comentarii

De unde anume se aduce spre vizitare sabia în copie a voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt?
?tef?ni??
03.08.2020 20:35
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia