Tribuna
PNL
Hoți prinși cu ajutorul camerelor de supraveghere la Sibiu. Polițiștii i-au urmărit în direct pe infractori în timpul furtului
Sorana MAIER
2140 vizualizari
Hoți prinși cu ajutorul camerelor de supraveghere la Sibiu. Polițiștii i-au urmărit în direct pe infractori în timpul furtului

Polițiștii locali din Sibiu au reușit, zilele acestea, să prindă doi bărbați care au furat produse dintr-un stand de vânzare aflat chiar în centrul orașului.

„În noaptea de luni, 29 iunie spre marți, 30 iunie agenții Poliției Locale care monitorizau camerele video au surprins doi bărbați în timp ce forțau ușa unui stand de vânzare situat pe strada Al. Papiu Ilarian și au sustras mai multe bunuri”, potrivit Primăriei Sibiu.

Două patrule ale Poliției Locale au pornit spre zona străzii Nicolae Bălcescu – Piața Mare, locul spre care cei doi infractori se deplasau și unde au fost reținuți de agenții Poliției Locale. Bărbații au încercat să fugă, îndreptându-se spre Parcul Tineretului, dar agenții au reușit să îi prindă.

Cele două persoane și bunurile sustrase de acestea au fost predate Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.  

 

Vizualizare în direct și nonstop

 

Camerele de supraveghere moderne din Sibiu au fost montate în anul 2019, pentru a asigura securitatea în timpul Summitului UE care a avut loc în 9 mai. Ulterior, sistemul a rămas în proprietatea Primăriei Sibiu și este administrat de Poliția Locală.

În ultimul timp, alți hoți au fost prinși cu ajutorul acestor camere. De asemenea, sistemul de supraveghere a înregistrat și episoade de vandalism, fie pe zidurile orașului, fie la barierele de acces în centrul istoric, iar cu ajutorul lor polițiștii au încercat să îi prindă pe cei vinovați.

Sistemul de supraveghere video a costat 10 milioane lei și dispune de o infrastructură de camere de supraveghere, reţele de date și de alimentare, servere şi alte echipamente de înregistrare şi gestiune a datelor, centre de control prevăzute cu echipamente de vizualizare în direct a fluxului video captat de camere. Camerele pot fi funcţionale 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

 

 

 

comentarii
2 comentarii

Că au încercat nu-i mare scofală. Că îi prind pe infractori, da.
P?rean
02.07.2020 21:37
Vai ce tare, in live frate, propun sa le faca statuie celor implicați si sa fie amplasata in Piata Mare. sau macar bust merita,
Guvernatorul Transilvaniei
03.07.2020 12:36
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia