Tribuna
PNL
Hopa, Mitică? Pică-n cap şi se ... ridică!
Rareș BIŢU
1870 vizualizari

Bună ziua, dragii mei! Sunt Dan Cioto ... pardon, ăsta-i începutul de la altă rubrică. Reiau: "Nu ştiu alţii cum sunt ...", ăsta-i, merge:

Nu ştiu alţii cu sunt, dar eu, unul, când văd titluri ca ăsta din Gândul de crăpau postacii expectorând sudălmi, atârnaţi de hornul anonimatului, parcă-mi şi vine să-l citez: "TRAIAN BĂSESCU: ANCHETAŢI-MĂ!" Explicaţia tot pe umerii premierului cade cocoşând coloana de pisic, aspidă cu ochelari sau cum i-o mai fi zis deontologul neamului: "Ponta a anunţat că inspectorii guvernamentali au descoperit "un lung şir de retrocedări ilegale" la Nana, unde familia prezidenţială a cumpărat pământ". Acuma, dacă tot cere şeful statului să fie anchetat şeful statului, să-l ancheteze. Altfel, iar o să spună răutăcioşii că-s de negăsit nişte procurori cu gladiole ferme ca stabilopozii de lângă Cireşica, nu din ălea de tremură ca răcile. Iar dacă s-or găsi, poate pricep şi detractorii că preşedintele e om bun, cu suflet de harpă, vorbă ca nectarul şi blândeţe de mătase, că ultima dată vreo 7,4 milioane erau gata să jure că-i rău şi negru-n cerul gurii. Dacă nu, nu.

# De unde s-a prăvălit drobul de sare? Păi, fix de-aici: cu premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi Procurorul General, Tiberiu Niţu, alături la bilanţul MAI, preşedintele Traian Băsescu a cerut anchetarea neregulilor sesizate de Corpul de Control al guvernului în cazul achiziţiei de pământ la Nana de către familia prezidenţială. "Eu vă rog aici, pe poliţişti, pe Procurorul General, pe procurorul şef al DNA, anchetaţi imediat şi dacă este încălcare de lege să răspundă inclusiv preşedintele României", a spus şeful statului. Poate pricep şi detract ... Cum? Am zis deja? Hmm, nu mai e nici memoria aliatul de-altădată.

# Mă, cu Mazăre m-au dezamăgit. Rău m-au dezamăgit: păi, să mi ţi-l salte, mă, din restaurant, unii zic chiar dintr-o terasă? Terasă, mă? Pe cuvânt că m-aşteptam să-l ridice dintr-un club. Sau din braţele unor gagici. Cum să-l văd eu luat în braţe de hăndrălăii ăia cu cagule?

# "Ponta: Nu mă dezic de Duicu! Premierul susţine că DNA anchetează şefi de Consilii Judeţene precum Adrian Duicu sau Ion Prioteasa "doar" pentru că sunt din judeţe în care PSD este foarte puternic". Mai rămâne să ne spuie premierul şi că tocmai fiindcă sunt puternice, fix de-aia le ajung şefii la zdup. Şi că, de băgat la zdup, îi bagă Băsescu! ... Cum? A zis? Exact aşa a zis? Dar că DNA e jucăria lui Băsescu, a zis premierul? ... Şi asta a zis?? Păi, şi dac-a zis deja, măcar i-a folosit?

# Ca să ne arate cât s-a scumpit mâncarea după grozăvia de la pompă, Gândul s-a apucat să calculeze "Cât costă ACELAŞI COŞ DE PRODUSE la Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Billa şi Mega Image, după scumpirile de la 1 aprilie". Toate bune şi frumoase, numai că-n coşul cu 20 de produse nu-i strop de ulei, însă avem Vin Spumant Angeli Cuvee Imperial la 0,75 l, Vin Spumant Beciul Domnesc Merlot la 0,75 l, Grasă de Cotnari la 0,75 l şi bere Tuborg la caserolă, şase doze. Şi Salam de Sibiu la 71 lei kilogramul. Dacă asta conţine un coş zilnic obişnuit, nici nu vreau să aflu ce-o conţine un coş zilnic din Vaslui! Salam de Sibiu sigur nu conţine: cu 71 de lei iei aproape trei spumante şi le vinzi pe-o ladă de matrafox! De-ajunge o noapte! Cu puţin noroc, poate chiar o noapte întreagă!

# Cei 7 ani de-acasă au şanse să rămâie 5, după ce Ponta a anunţat că vrea să introducă învăţământul obligatoriu de la 5 ani: "Pe mine aproape m-a convins ministrul Pricopie". Domnu premieeer! Domnu Pontaaaa! Nu vă mai luaţi, domne, după toţi vorbeţii! Numai prostii vă bagă în cap Pricopie ăsta. Nu vă mai luaţi după el, zău. Vă traduce. La 5 ani nu-i prea bine să trimiţi copilul la şcoală. Cel mai bine e la 3. Deşi nici la 2 n-ar fi prea rău. Io zic să vă mai gândiţi, uite: poate faceţi un referendum, iar de participat să participe piticii sub 5 ani. Ăia de un an, opţional, dar de la 2 la 5 obligatoriu la urnă. Nu să vină hăndrălăii de 6 şi vlăjganii de 7 ani să vă strice socotelile, da? Că ăştia la 6, scriu deja mizerii pe facebook ca haidamacii de 8! Altfel, nu pricep ce-i cu graba asta să mergem la şcoală: sunt miniştri care abia la senectute şi-au luat Bac-ul şi nu s-a mai mirat nimeni că senectutea şi-au început-o la 35 de ani!

 

Profet ne-a fost Ţuţea, nicidecum Brucan!

 

# "Ştefan Constantin Ponea, şeful Poliţiei Mehedinţi, este uluit de influenţa lui Duicu în Guvernul Ponta: "Şefu, sunteţi cel mai tare ... ştiam eu, dar nu mă aşteptam chiar aşa". Eu sunt uluit că ne-a luat 25 de ani ca să ajungem să măsurăm, fie chiar şi din priviri, mirările unui şef de poliţie, că altfel nu-mi vine să-i zic. Dar poate că într-o ţară ca asta, n-ar trebui să ne mai mire că profet ne-a fost Ţuţea şi nicidecum Brucan. În fraza cu ăia 13 ani de temniţă, ne-a cam desenat pe toţi! Era să scriu tonţi ...

# Barroso: "România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE". Hmm, la asta nu m-aş fi gândit. Ia să-mi notez că ce ştii când trăbă: deci "România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE". Băi, ce-nseamnă să fii şi cult între urechi, şi deştept în cap! Mulţumim, domnu Barroso, că ne-aţi explicat şi nouă, ăstora din ultima bancă de unde n-om zări noi tabla, dar ia uite ce fain se văd bikini la bulgăroaice. Mulţumim şi pentru avioanele ălea, trăi-v-ar comisionul, că de nu eraţi şi anume domn, luam naibii unele noi, de la pârliţii ăia de suedeji, nu sicriele ăstea ambulante de nu le mai vroia nimeni!

# Procurorii susţin că Duicu făcea trafic de influenţă din cabinetul de la palatul Victoria al lui Victor Ponta, în prezenţa ministrului de interne Radu Stroe. STENOGRAME". Băi, ce ghinion! Să se întâmple aşa ceva tocmai în mandatul ministrului Stroe!

# Ambasadorul Martin Harris: "Experienţa României în lupta împotriva corupţiei va fi utilă statelor din regiune". Aoleu, ia stai aşa: cum adică "experienţa în lupta împotriva corupţiei"? Mă, la ambasada aia nu-i chiar nimeni în stare să facă o traducere ca lumea? Corupţia colcăie prin toţi por(c)ii şi musiu Harris vine cu basme tocmai într-o ţară în care preşedintele spune de primul ministru că e întâiul corupt? Într-un sat cu ologi, cum să te apuci să vinzi labe? Demult m-am tot întrebat cu ce s-or fi ocupând ăia din ambasade, în afară de mese rotunde pentru capete pătrate şi uite c-am aflat: cu baliverne.

# Când părea că omul zilei rămâne Mazăre, reprezentat prin firme, mamă, neamuri şi mascaţii puşi să-i scarpine vizuina, Radu Stroe a fost exclus din PNL. Băi, curat ghinion: să i se întâmple aşa ceva tocmai în mandatul lui!

# Suspectat de comisioane ilegale, cu toate că el se dă imaculat ca frişca, Mitică de la Ligă a petrecut o noapte la brutărie. Deşi umblă cu îngrijorarea împachetată în "Fugi, domle, de-aici, sunt acoperit de hârtii!", noaptea aia ar putea fi prima, n-am a zice decât: Hopa, Mitică? Pică-n cap şi se ... ridică!

comentarii
2 comentarii

Bune precizari, dar ce folos ? Noi, romanii nu avem conducatori adevarati, de aceea suntem vazuti uneori si de cate ori vor "domnii" din vestul Europei ca o lume de second hand.Cand vor veni si in sfera politicului oameni capabili, patrioti adevarati, sa faca ceva si pentru tarisoara si poporul acesta atat de incercat si chinuit ?
dea
09.04.2014 23:34
De unde sa vina domnule Dea?
un fost sibian
10.04.2014 07:00
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia