Tribuna
Sevis
Hiene
Hiene

Mă, o fi dormit bine Vlăduţ în ultima vreme? O fi visat nişte cai mari, frumoşi, pe care-i călărea-n galop, pe un nor alb, pufos de pe care făcea cu boltă peste muritorii convinşi  - iată! - că plouă? Io sper că da. Sper să nu-l fi afectat prea tare făcăturile de la antene. Şi de la RTV. Drept îi că de pus botul şi Digi a cam pus, dar la derută. Cum ce făcături? Ălea cu pacienţi operaţi daţi afară din spitale în miez de noapteacahoţii. Batjocoriţi cum nici animalele nu merită. Că realitate n-are cum să fie. N-are cum. Cum să-l bănuieşti tocmai pe Vlăduţ de vreo implicare, mă? Doar el e ministrul Sănătăţii, nu ministrul Beteşugurilor, nu? Şi nici al Evacuărilor nu e. Sigur nu e. Doar aţi văzut că pacienţii erau vai de capul lor, toţi vraişte, bolnavi, practic atât de bolnavi încât unii trecuseră şi prin operaţii. Păi, ce: când l-au făcut ministru, i-au zis cumva ministrul Bolnavilor? Nici pomeneală. De zis nici ţiitoarea n-a zis absolut nimic. Nici măcar o cotoronţeală nu ne-a slobozit, deşi putea să ne îndestuleze ziua. Înc-o dovadă că făcătura-i autentică. Că de era real, cum să nu iasă niciun ştăbete să-şi pună cenuşă-n cap şi să-şi dea singur două perechi de palme sau barem un cap în gură? Cum, mă? Sau ţiitoarea şi Vlăduţ să se dea cap în cap, să vedem cum sună. Nu aşa ar fi fost normal într-o ţară sănătoasă la cap? 
Hopa: Breaking News. Duminică la prânz, prima reacţie oficială a venit din partea lui Cîţu. "Decât" că, fix în acelaşi moment, şi Vlăduţ, marele absent al ultimelor zile, a părăsit şi el bezna bârlogului. Sincronizarea dintre cei doi a fost una fără cusur. Absolut chirurgicală. Când a terminat Cîţu - ce să vezi? - a terminat şi Vlăduţ, aşa încât ziariştii care sperau să-i adreseze întrebări, imaginându-şi explicaţii pentru norod, au rămas cu buza şi anume umflată. 
Mbine, asta au dat răii la televizor. Găozarii cum le-a zis ăl`lalt preşedinte. Ăstalalt n-a zis nimic. Semn că ţara asta are probleme muult mai importante decât nişte prăpădiţi izgoniţi din spitale. Semn că n-are rost să ne îngrijorăm dintr-atâta lucru. Tocmai acum când pârtiile rămân fără zăpadă de rişti s-ajungi schior în ţara corbilor şi să-ţi paradeşti canturile, dacă dai - Doamne fereşte! - de piatră. 
Impresionantă această arhitectură a nemerniciei care izbuteşte încă să ne suprindă după 30 de ani în care credeam că am avut de-a face cu toate hienele care populează, alături de şacali şi mambe, regnul politic. 
Dar la urma urmei, cine suntem noi să primim explicaţii pentru câţiva pacienţi evacuaţi în puterea nopţii? Miniştrii credeţi că de-aia-s la butoane ca să dea explicaţii pulimii? Păi, n-am primit încă explicaţii nici pentru morţii de la Colectiv, nici pentru morţii de la Revoluţie, nici pentru pădurile retezate, nici pentru resursele vândute la tarif de tarabă, nici pentru asasinatele care au băgat în pământ Agricultura, Economia, Transporturile, Educaţia, Nivelul de Trai, Speranţa sau Viitorul. Ar trebui să silabisim temenele fiindcă onor ministrul s-a deranjat tocmai duminica ca să ne spuie că a vorbit personal cu toţi cei evacuaţi şi că - n-ai fi bănuit! - aceştia sunt nu doar bine, ci şi mulţumiţi. Ba chiar şi solidari cu înlocuitorii lor. 
Că ăştia suntem, mă: unii se joacă de-a Manneken, iar noi suntem de fiecare dată la celălalt capăt al jetului. 

 

comentarii
5 comentarii

Miza e desfințarea spitalului de ortopedie. Statul va deconta austriecilor operatiile care s-ar fi putut face in tara.
Iar pacientii eligibili trebuie aprobati individual.
Un cititor
12.04.2021 11:00
Asa au zis la RTV? Prin contract, austriecii sunt obligati sa te si cipeze.
De ce nu zici tot, nu-ti fie frica, sunteti multi, mai multi decat se credea.
brutus
12.04.2021 11:25
"Miniștrii credeți ca de-aia-s la butoane ca să dea explicații pulimii?" "pulimii" : ai voie ca ziarist ca scrii asa ceva, asa obscenitate? Intrebare: care e motivul din care simți nevoia invocarii pu...ii? Penibil. SA DEA BUNUL DUMNEZEU SA VA MODIFICE LEGEA AUDIOVIZUALULUI, PTR CA ÎN ULTIMA VREME, NU MAI SUNTETI PRESA, SUNTEȚI ȘACALI DISPERAȚI CARE INAFARA DE A HARTUI ȘI HAITUI OAMENI POLITICI PE CARE NOI I-AM ALES, NU FACEȚI NIMIC ALTCEVA. RUȘINE SA VA FIE, ASTA NU E JURNALISM, E CRIMA CU PREMEDITARE. PRIN TRUNCHIEREA CONȚINUTULUI ȘTIRILOR, PRIN INDUCEREA ȘI CHIAR INCURAJAREA COMPORTAMENTULUI DE NESUPUNERE ÎN FATA LEGII, PRIN PROMOVAREA INDIRECTA A VIOLENTELOR, INFRACTORILOR ȘI INFRACȚIUNILOR ACUM, ÎN LINA PANDEMIE.
Ca sa muti bolnavi dintr-un spital în altul trebuie sa ii sco?i afara, ce ati fi vrut, sa ii teleporteze? ?i unii, de?tep?ilor, nu e indicat sa ii tot fitilesti cu îmbr?catul dezbracatul, mai ales în
14.04.2021 23:09
Schimbarea îmbrăcăminții reprezinta un pericol ptr unii pacienți. Ptr ca se fac prea multe mișcări deranjante. Cei cu operații nu trebuie sa facă multe mișcări, deoarece crapă. La propriu. Li se deschid operatiile. Le cura matele,capisci?
14.04.2021 23:17
Pt idiotul de la 23:09 si 23:17

Ca esti facut gramada e dreptul tau, dar de ce tii mortis sa afle si altii? Pentru idioti ca tine teleportarea ar fi o solutie, insa numai dus!
15.04.2021 16:19
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia