Tribuna
Habermann Markt, din septembrie în centrul Sibiului. Spaţii comerciale, restaurante, spectacole sau târguri lângă magazinul Dumbrava!
Rareș BIŢU
10896 vizualizari
Habermann Markt, din septembrie în centrul Sibiului. Spaţii comerciale, restaurante, spectacole sau târguri lângă magazinul Dumbrava!

N-a fost să fie mijlocul lui iunie, aşa cum anunţau în primăvară dezvoltatorii proiectului. Habermann Markt va fi inaugurată în luna septembrie şi va aduce în centrul Sibiului spaţii noi pentru shopping, socializare, evenimente culturale sau sportive. 

Habermann Markt se desfăşoară pe o suprafaţă de 7.645 metri pătraţi şi cuprinde 57 de căsuţe modulare, inspirate din arhitectura nordică, în care vor funcţiona restaurante, cafenele, magazine, magazine cu delicatese și multe altele, dar şi furnizori de servicii, potrivit habermannmarkt.ro. 

31 dintre acestea au suprafeţe de 25 de metri pătraţi, iar celelalte 26 ajung la 50 de metri pătraţi. Căsuţele sunt făcute din lemn lamelar stratificat şi sunt prevăzute cu tâmplărie de aluminiu cu geam termopan. Utilităţile includ energia electrică, apă, canal. Toate modulele au internet şi corpuri de climatizare şi încălzire. 
În cadrul amplasamentului au fost prevăzute zone pietonale generoase, cu mobilier urban pentru relaxare, care vor putea găzdui, periodic, spectacole, concerte, târguri sau evenimente sportive. 

Habermann Markt este amenajată în zona ultracentrală (Zona 0 de interes) a Municipiului Sibiu, în apropiata vecinatate a perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi arhitectural urbanistice. Situată în partea sudică a centrului vechi al Sibiului, zona reprezintă un spaţiu cu un potențial ridicat din punct de vedere urbanistic, și o poziție favorabilă pentru realizarea unor investiții urbanistice. Aceasta este încadrată în regulamentul de urbanism ca și Categoria de folosință – Destinație comercială.

  • În această zonă a fost construită în 1888 clădirea fostei manutanțe a armatei, mai târziu, Brutăria pe Aburi, care se învecinează cu terenurile de pe străzile Berăriei nr. 4 și Radu Stanca nr. 1.
  • Terenul de pe strada Berăriei nr.4 ocupă aceeași parcelă pe care a fost construită în a doua jumătate a sec. XIX fosta Berărie Habermann.

Situat în locul fostei berării, în spatele magazinului Dumbrava, Habermann Markt e prevăzut cu zonă de restaurante, zonă comercială şi două zone pietonale pentru spectacole, concerte sau târguri. Investiţia de peste două milioane de euro urmărește revitalizarea sitului unde, în a doua jumătate a sec. XIX, a funcționat fosta Berărie Habermann. 

"O zonă vie și efervescentă"

Habermann Markt include zone pietonale generoase, cu mobilier urban pentru relaxare, zone care vor putea găzdui, periodic, spectacole, concerte, târguri sau evenimente sportive. În total, operatorii vor beneficia de o serie de facilități puse la dispoziție: o scenă demontabilă de 10 x 8 m, panouri led (4x3m), rețea wireless, multiple zone de racordare la curent trifazic și promovare prin intermediul platformei proprii de comunicare.

  • “Ne dorim o zonă vie și efervescentă, un punct de referință pentru cumpărături de calitate și, în același timp, un spațiu de întâlnire și socializare, în perimetrul ultracentral al orașului. Aici vor funcționa restaurante și cafenele, magazine, magazine cu produse locale și de calitate, dar esența este dată de evenimentele care vor anima Habermann Markt. Modelul nostru se regăsește în alte mari orașe europene, în care piețele de acest tip sunt puncte importante de susținere ale economiei și culturii gastronomice locale dar, în același timp, au rolul de a educa și de a inspira vizitatorii. Ne-am propus să construim un hub cultural, care să apropie oamenii, să atragă turiști și să îmbogățească, în final, comunitatea”, declara în primăvară Viorel Horja, manager general Euro Imob International.

comentarii
3 comentarii

Noi sudisti nu mai sunte in stare de nimic??? Pe timpul lui ceao- sau facut hidrocentrale pe riuri si pe Dunare -,transfagaraseanul -- ne-am facut singuri sosele si la alti si multe altele -- noi astia de azi nu numai ca am distrus totul dar nu sintem in stare sa facem nici macar niste cotete de gaini -- Bravo gainarilor -- alti fac,alti iau smintina -- treceti la bere ca se incalzeste -- si aruncati gunoiul unde va taie capul --fiindca doar asta puteti face - iar -prosti- sa vina sa curete dupa voi --
mike
04.07.2017 20:40
Habermann markt. Dar denumiri in limba roman?, limba oficial? in aceasta ?ara, nu mai avem? Veteranii no?tri au luptat doua r?zboaie mondiale
Daniel
05.07.2017 00:09
si nu se putea face la subsol parcare, la nivelul actual parcare si abia peste parcare sa se puna casutele alea? era prea greu?
...
05.07.2017 10:48
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia