Tribuna
HaBarna ştie când maşinile şi electrocasnicele vor avea iar Rabla lor: "în scurt timp"
Rareș BIŢU
891 vizualizari
HaBarna ştie când maşinile şi electrocasnicele vor avea iar Rabla lor:
© facebook/Tanczos Barna
Treizeci şi ceva de ani a fost mult? A fost puţin? ... Cum pentru ce? Pentru ca aproapeţara să fie ridicată din şanţ şi scuturată de cioburi. Eventual să fie şi unsă pe la balamele să nu mai scârţâie ca un abandon. Unii şi acum par convinşi că a fost răgaz suficient să-i chemi şi Smurdul, ba cică era timp ca paramedicii să şi ajungă la faţa locului, dar ăstea-s deja detalii din hăţişul cu răzvrătiri şi vorbe de alcov.

Judecând după ce vedem azi, răstimpul n-a prea fost îndeajuns. Cine ştie, poate următorii 30 vor fi mai vrednici, nu? Şi poate că Rabla va învăţa şi ea să umble, că până la mersul ca pe roate e cale a naibii de lungă.
După ce în 15 de­cembrie 2020 părea gata să înceapă la adăpostul unui buget dublu faţă de precedentul, programul Rabla pentru electro­casnice s-a împotmolit brusc exact când surlele au fost auzite trâmbiţând cu piepţii bombaţi şi tâmple vineţii. Ministrul Mediului  de atunci, tot un soi de Habarna, un fel de subspecie, a scos din tolba cu vinovaţi nişte atacuri cibernetice, le-a apucat de urechi şi le-a zgâlţâit, în văzul presei, rotindu-le deasupra capu­lui, mai să le rupă, ştiţi doar ce se poate întâmpla dacă te joci cu forţa centrifugă şi te-ntreci cu gluma, nu? Apoi s-a ciondănit cu directorul Administraţiei Fondului de Mediu, ameninţând că  vinovaţii vor fi degrabă pedepsiţi, iar Rabla re­pusă pe linia de plutire. Între timp, ministrul Mediului a fost înlocuit, peste tărăboi s-au aşter­nut Crăciunul, Anul Nou şi uitarea, iar vinovaţii pentru deraierea programului s-au făcut nevăzuţi în lăstăriş.
Acum, noul ministru de la Mediu, Tanczos Barna, anunţă senin ca o mierlă ieşită la dintâiul picnic nu doar că programul Rabla pentru electrocasnice  va redeveni operaţional, ci şi cel pentru maşini, căci da: mai era cazul să vă spui că şi ăla a fost tam­ponat frontal? Iar poves­tea asta cu redevenirea operaţională se va întâm­pla ştiţi când? "În scurt timp", ce-i graba asta, vreţi să se strice treaba?
C-aşa-i la noi, mă: când şandramaua zace-nfiptă-n gard precum ditamai oiştea,  autorităţile nu se sfiesc să anunţe, ţanţoşe, că "se va". Ori că "vom face". De ce să anunţe că "am făcut" ori barem că drăcovenia funcţionează când pot repeta la nesfâşit că "vom drege", aşa cum ne-au obişnuit toţi gorniştii perindaţi pe la butoane, nu?

I-auzi entuziasmul mi­nistrului, este că-i aproa­pe molipsitor?

"Programele Rabla pen­tru maşini şi pentru electrocasnice devin operaţionale în scurt timp. Bugetul Administraţiei Fondului de Mediu se va aproba, sper, miercuri", a anunţat ministrul Mediu­lui, Tanczos Barna, la Digi24. Acuma pe bune: ce om să fii, să nu apre­ciezi elanul ministrului care, i-auzi mă, ce face el: speră, mă! Cum să nu-ţi fie mai mare dragul? Mbine, n-a mai explicat Barna şi de care "mier­curi" o fi vorba, dar n-o să ne luăm noi dintr-atâta, nu? Doar avem parte de miercuri în fiecare săptă­mână, aşa că nu văd unde-i graba, nu? Cine nu prinde săptămâna asta, prinde ailaltă. Sau urmă­toarea sau una tot prinde într-o bună zi. Nu ştiţi că toate e bine să se întâmple la locul, dar mai ales la timpul lor?
Ca să adauge un strop de credibilitate, Barna a spus că după aprobarea bugetului AFM este o chestiune de zile până când programele vor deveni operaţionale. Iar surprizele nu se opresc aici: ministrul a adăugat că - ţineţi-vă bine! - platforma pentru Rabla Electrocasnice va fi func­ţională, după problema de anul trecut. Aplauze! No, asta da, veste mare! Păi, cine şi-ar fi imaginat că o pacoste precum platforma aia va fi, într-o bună zi, funcţională? Ce om să fii să-ţi treacă aşa ceva prin cap?

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia