Tribuna
Sevis
Guvernul României a alocat 2,7 milioane de lei pentru susținerea FITS
Guvernul României a alocat 2,7 milioane de lei pentru susținerea FITS
© facebook.com/Dan Barna

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se reîntoarce în stradă printre cetățeni, anunță vicepremierul Dan Barna.

Guvernul a aprobat miercuri alocarea a 2,7 milioane de lei pentru susținerea festivalului.

„Este un proiect pe care îl susțin de ani de zile cu toată convingerea pentru că este unul din evenimentele culturale emblematice ale României. În 2021 Festival revine la viață după pandemie în sălile și pe străzile Sibiului. Marile trupe de teatru ale lumii vor reveni anul acesta la Sibiu și mă bucur mult că în Guvern am găsit susținere pentru acest eveniment”, a spus Dan Barna.

Unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume, FITS a așezat stabil România pe harta culturală a lumii. De ani de zile, FITS fiind alături de festivalul de la Edinburgh în topul mondial al festivalurilor de teatru.

Anul acesta, Festivalul are loc între 20 și 29 august și se desfășoară sub motto-ul „Construim speranța împreună în 2021”.

La Sibiu vor fi 600 de spectacole produse de artiști din 37 de țări. (L. B.)

comentarii
3 comentarii

Guvernul liberal susține cultura liberală pentru liberali cu banii fanaticilor religioși.
Iliberalii n-au decât să stea acasă și să-l citească pe Eminescu, un naționalist fanatic, religios, antieuropean, incult, sifilitic și nebun, nu-i așa?
Un cititor
21.07.2021 23:19
La irigatii , agricultura pomicultura ---- investitII --ciu-ciu-- halal patrioti adica --PATRIHOTI.-- IN CURIND ROMANII VOR MINCA LA FARA FRECVENTA ADICA -- VIRTUAL -- cu amintirea becurilor aprinse apoi stanse -- nu se umple stomacul -- never, ever-- E timpul sa dati cu ciomagul in conducatori i actuali si sa puneti adevarati oameni la carma.
22.07.2021 04:15
Cam mult, avand in vedere cat costa biletele la piesele de la FITS, cat da primaria si cat dau sponsorii! Mai lasati saltimbancii lui Chiriac si dati bani pt. agricultura, pt. scoli, pliviti buruienile de pe liinele de cale ferata! Chelului, tichie de margaritar! De FITS stateam in loc! Iar se umplu smecherii de bani, iar noi ne alegem cu focul de artificii si saltimbancii de pe Balcescu!
bibicu
22.07.2021 20:19
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia