Continental
Tribuna
Guvernul Dăncilă rezistă. Moțiunea a fost respinsă
Guvernul Dăncilă rezistă. Moțiunea a fost respinsă

Moțiunea de cenzură față de Guvernul Dăncilă a eșuat după votul de marți, din plenul Parlamentului. Potrivit numărătorii, au fost exprimate 200 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 3 abţineri. Prin urmare, din numărul total de parlamentari care este 465, au fost prezenţi 350.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Viorica Dăncilă a declarat, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică.
„A fost tratată cu multă neseriozitate. În momentul în care depui o moţiune de cenzură trebuie să vii cu un program. În această moţiune am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. 15 ministere ne-au spus, dar nu ne-au spus cum s-au gândit la 15, de ce nu 17, de ce nu 13?”, a afirmat Viorica Dăncilă, după respingerea moţiunii de cenzură în plenul reunit de marţi al Parlamentului.

Întrebată dacă rezultatul moţiunii îi întăreşte poziţia în fruntea Guvernului şi în partid, Dăncilă a răspuns: „Nu ştiu dacă acest lucru îmi întăreşte poziţia, dar îmi întăreşte convingerea că suntem o alianţă puternică. Mie îmi întăreşte încrederea în colegii de alianţă”.

comentarii
7 comentarii

poate data viitoare va fi cu noroc!
ardeo
18.06.2019 19:00
PNL nu a venit cu un program de guvernare. Nu a venit cu un cabinet alternativ. Cu Orban premier si Turcan ministru o sa ajunga PNL sub nivelul marii.
@ ardeo
18.06.2019 19:55
asitatule ti-ai rarit postarile !
e jale la psd ? nu mai au bani ca au furat tot ce se putea ?

cum erau minciunile pe care le bagai aici acum o luna ?
cu psd cu 50% si lapte si miere si sustinerea romanilor si sibienilor pentru partidul hotilor ?

la ce sa te astepti cu guvernul de analfabeti in care ministrul de finante spune ca nu exista bani europeni doar bani la buget iar primul ministru a spus ieri ca NU SE VOR FACE SPITALE REGIONALE PENTRU CA NU SUNT BANI !

dar cu CELE PESTE 25 MILIARDE DE EURO IMPRUMUTATE IN DOI ANI ce s-a facut ? NIMIC vorba scriitorului mustacios de la rahova ! s-au furat "legal" de partidul care promisese 1000km de autostrazi, 5000 de scoli si zeci de spitale locale plus cele cinci sau sapte spitale regionale !

e bine ca macar s-au confiscat si cheltuit toate fondurile de investitii ale firmelor de stat ! macar sa platim si energia dublu daca tot vindem gazul rusilor cu 68 lei si apoi il cumparam tot de la ei cu 95 !
cel putin somerii din firmele private falimentate de politica fiscala a condamnatului valcov o sa poata sa ia un ajutor de somaj marit cu 5%. ca preturile au crescut din 2016 cu peste 10% nu conteaza !
ardeo comenteaza si isi raspunde singur
19.06.2019 08:49
Daca nu votam cu hotul de case sau cu Turcan suntem asistati ? Poate ma-ta e asistata ! Oricum nu a fost prea isteata daca a reusit sa faca o progenitura ca tine !
@ postacul PNL
19.06.2019 10:51
ai gura mare, precum condamnatii cu suspendare care au pastrat banii furati !
dar cu un model ca dragnea si sustinand un partid de hoti nu se mai mira nimeni ca esti limitat si da, si asistat !
pt ardeo
19.06.2019 13:11
nu va prea place adevarul ?
un postac psd s-a atacat
19.06.2019 13:37
Vai de capul vostru,dupa cat v-ati agitat tot nimic ati rezolvat! Niste incapabili. Stati prost si cu nervii: daca cineva are alta optiune politica,imediat inepeti cu asistati,prosti si alte asemenea.Controlati-va pornirile si nervii ca daca o tineti tot asa o sa dati in boli autoimune si de isterie.
Opozitie incapabila
19.06.2019 14:35
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia