Tribuna
PNL
Guvernul aprobă azi exproprierile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti
Guvernul aprobă azi exproprierile pentru Autostrada Sibiu-Piteşti
© Arhiva Tribuna

Guvernul va aproba, joi, declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu - Boiţa. Exproprierile sunt în valoare de peste 5 miliarde de lei, alocate din bugetul Ministerului Transporturilor.

„Se aprobă declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Sibiu Piteşti - Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A.", arată proiectul de hotărâre de Guvern.

Suma estimată de Ministerul Transporturilor pentru exproprieri este de peste 5 miliarde de lei.

„Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Sibiu Piteşti - Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa, situat pe amplasamentul prevăzut la art.1, aflate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu, Boiţa din Judeţul Sibiu, sunt în cuantum total de 5.001 mii lei şi sunt alocate de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, nr. 50/2019, la capitolul 84.01 Transporturi, subcapitolul 03 Transport Rutier, titlul 58 Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020, articolul 58.03 - Programe din Fondul de Coeziune (FC) ", arată proiectul de act normativ.

Sumele individuale se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere.

comentarii
3 comentarii

Hahahahaha!...Sunteți de tot râsul Tribuna! Vorbiți de autostrada Sibiu - Pitești și publicați fotografia segmentului Sibiu - Sebeș(deși o imagine cu autostrada spre Mohu pe fundalul Munților Făgăraș era mai potrivită)! Nu aveți deloc inspirație!
rocklee
08.08.2019 11:11
e vorba de autostrada pe care psd a promis ca o termina in 1995, 2003, 2006, 2009, 2012, ... 2017, 2019, ... ?

ca si centura Bucurestiului care din 89 si pana acum a fost platita de vreo 5 ori daca inca nu exista decat in promisiunile electorale ale partidului infractorilor !!!
mda
08.08.2019 11:27
singurul lucru care-l termina e....pe noi....adica pe ei...adica ei ....pe noi
gica
08.08.2019 11:45
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia