Tribuna
PNL
Grupare care înșela sibieni prin metoda „Accidentul”, destructurată de polițiști. 15 persoane care băgau frica în oameni, audiate
Grupare care înșela sibieni prin metoda „Accidentul”, destructurată de polițiști. 15 persoane care băgau frica în oameni, audiate

Șase percheziții au avut loc în județul Sibiu, cinci persoane fiind reținute, acestea fiind acuzate că au înșelat oamenii prin metoda „Accidentul”.

Ancheta a fost desfășurată de polițiștii de investigații criminale din Sibiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care au descins, marți, la domiciile celor acuzați de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2019, cei cinci bărbați ar fi săvârșit 15 infracțiuni de înșelăciune în județele Sibiu, Brașov și Hunedoara.

„Cei în cauză ar fi folosit ca mod de operare comunicarea către persoanele vătămate a unei vești șocante, constând în aceea că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier soldat cu urmări grave, iar pentru diminuarea consecințelor legale sau medicale ale evenimentului sunt necesare sume foarte mari de bani. Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 75.000 de lei”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

În urma perchezițiilor, 15 persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pentru audieri.

 

Toți sunt din județul Sibiu

 

Cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 41 de ani, domiciliați în localitățile Șeica Mare, Cristian și Cisnădie, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, înscrisuri și aproximativ 18.000 de lei.

Cei cinci au fost reținuți și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu și jandarmi.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia