Tribuna
Greva polițiștilor sibieni: nu mai dau amenzi și asigură doar urgențele prin 112
Laura BUCIU
6834 vizualizari
Greva polițiștilor sibieni: nu mai dau amenzi și asigură doar urgențele prin 112
© www.facebook.com/politiasibiu

Nemulțumiți de înghețarea salariilor, la nivel central a început, luni, o grevă de avertisment a polițiștilor și polițiștilor de frontieră. Practic, de luni, polițiștii sibieni nu mai dau amenzi și asigură doar urgențele 112. Dacă solicitările sindicaliștilor din AMI nu vor fi rezolvate, polițiștii amenință că vor picheta prefecturile din județe și sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Având în vedere situaţia socio-economică pe care o tranzităm, cât şi măsurile austere dispuse de către actualul Guvern al României, prin emiterea OUG 226/2020 privind înghețarea salariilor categoriei profesionale reprezentate și faptul că negocierile din 30.12.2020 între reprezentanții federațiilor reprezentative și conducerea MAI au eșuat, organizațiile sindicale SNPR DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN și UNIPOL și-au asumat printr-un Protocol de colaborare organizarea în comun de proteste/pichetări ale unor instituţii publice”, spun sindicaliștii sibieni.

A fost stabilite de comun acord, ca începând cu 11 ianuarie să înceapă campania de aplicare de avertismente scrise şi verbale de către toți polițiștii și polițiștii de frontieră, la nivel național. De asemenea, se întrerupe activitatea profesională, zilnic, începând cu ora 13.00, pe durată de până la o oră (ca avertisment), în condițiile prevederilor Acordului cu MAI.

Se vor asigura de către polițiști doar activităţile urgente, prin apelurile 112 și / sau evenimente de frontieră.

Polițiștii vor refuza să mai facă ore suplimentare şi să constituie echipe operative, în afara programului de lucru.

Dacă solicitările lor nu vor fi luate în seamă, în perioada 25 ianuarie – 12 februarie sunt programate mitinguri şi pichetări, atât la nivel local (la Prefectură) cât şi central (MAI, MFP, Guvern).

„Cu speranța, că totuși, de la nivel central există intenția de a soluționa problemele lucrătorilor MAI, a fost solicitată o întrevedere de urgență între conducerea MAI și reprezentanții sindicatelor semnatare, pentru a găsi, împreună, soluțiile necesare evitării unui colaps la nivel de ordine și siguranță națională”, spun sindicaliștii.

Polițiștii cer exceptarea categoriei profesionale reprezentate, din OUG 226/2020, atunci când se discută de înghețarea salariilor și identificarea unor măsuri financiare, prin care drepturile salariale înghețate ale personalului MAI să fie compensate în concordanță cu legislația în vigoare, similar cu alte categorii sociale aflate, ca și personalul MAI, în prima linie în lupta cu pandemia.

 

comentarii
8 comentarii

Desfintati POLITIA LOCALA si va faceti norma intrega de munca (acum sunteti cu jumatate de norma foarte multi) si veti avea salarii decente.
Guvernatorul Transilvaniei
12.01.2021 07:30
Unii in aceasta perioada si-au pierdut locurile de munca, sute, mii de firme au dat faliment, si voi va plangeti ca ce? Nu va maresc salariile? Nu va e putin pe la nas?
v
12.01.2021 08:46
Da ca nu va convine, treceti la privat! Sa vedem daca fara spagi, pile si pupincurism institutional, doar pe meritele voastre, ati avea salariul mai mare...
Sillventius
12.01.2021 12:07
La cat muncesc, nu isi merita nici actualele salarii si grade! E inflatie de grade si de politisti in oras! Toti oltenii au dat in coate si au ajuns la sibiu!

E criza dragilor, asta nu intelegeti, e criza economica puternica si e doar inceputul! Mediul privat nu mai poate sustine 1.5 mil de bugetari care, multi dintre ei nu stiu pt ce sunt platiti! Deasemenea, mediul privat, nu mai poate sustine iesirea voastra si altora la pensie la incredibila varsta de 45 de ani! Nici pensiile voastre speciale mai mari decat salariile voastre!

Nu e pb noastra ca v-ati imprumutat masiv pt imobile care nu erau de valoarea voastra in sb! Nici pt masini, care n-au legatura cu venitul unui politist!

Nu noi, mediul privat, suntem vinovati si trebuie sa suportam huzureala voastra, a tuturor bugetarilor!

Eu zic sa va taie si sporul de facultate, de 25% din salariu! Nicaieri nu exista asa ceva in mediul privat! De-asta a ajuns orice agent sa fie "licentiat" in orice si la orice pseudo facultate facuta special pt astfel de specimene!

asa ca mucles!
jean
12.01.2021 12:56
mai adaugati si plata chiriei / ratei catre acesti bugetari privilegiati!

Reforma administrativa dragilor, la jumate redus personalul bugetar! Nici o paguba in ciuperci!
Cui nu-i convine, valea-n privat! Sa vada cum se fac banii in romania! Nu pomana de la statul roman, pe credite externe intinse pe 30 de ani! Toate pt salariile lor muuult peste mediul privat si pentru pensiile lor speciale, duble fata de un dr/ing/prof etc (adica unii care nu erau coada clasei) !
ionica
12.01.2021 13:16
De-asta in weekend-ul trecut, nu raspundea nimeni la telefon, municipiu, poltie locala, nimic!

Pentru asta cerem destituirea celor care au fost de serviciu in weekend si nu au raspuns la apelul cetatenilor! Oare Primaria stie acest lucru ?

Stiti d-na Primar, ca daca sunam la politia nationala Sibiu, sau la politia locala Sibiu, nu raspunde nimeni la telefon ? Chiar atat de rau a ajuns Sibiul asta ? Ia trimiteti oltenii si iasovenii de la conducere, acasa !
demisia celor care nu au raspuns apelurilor cetatenilor
12.01.2021 13:44
v-ati invatat sa tineti chipiul in mana invers?
elodia
12.01.2021 14:10
Cei care nu sunt platiti de la buget, atunci cand nu se mai inteleg cu angajatorul nu fac greva. Pur si simplu isi cauta alt loc de munca dupa posibilitati si competente. Nu picheteaza, nu dau comunicate, nu isi trimit membrii de sindicat pe la posturile de televiziune.
Brutarii care lucreaza de noapte si ne asigura " painea zilnica", nu sunt tot in prima linie ?
Si nu au spor de echipament, norma de hrana, spor de week end lucrat si nici nu primesc bani care sa le sustina plata chiriei
Cei care, in primavara s-au trezit cu locul in care munceau pur si simplu inchis de pe o zi pe alta , numai ei stiu cum au suprvietuit 3 luni de zile cu salariu zero sau somaj tehnic. Iar apoi, la inceptul iernii, inca o luna, pe repeat
Si nu i-am vazut sa faca greva si nici sa picheteze.
Iar acolo unde muncesc acum am colegi sau colege care merg zilnic la munca la 55 de ani. Adica , cu 10 ani mai mult peste varsta de pensionare a politistului
Claudiu
12.01.2021 17:55
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia