Tribuna
AFF
Greva generală continuă miercuri în toate școlile
Greva generală continuă miercuri în toate școlile

Aproximativ 150 de dascăli din Sibiu au participat, marți, la mitingul din Capitală. Din Sibiu au plecat trei autocare: două de la Sibiu și unul de la Mediaș și Agnita. După ce au mărșăluit în Piața Victoriei, sindicaliștii au fost primiți la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

De altfel, mitingul din 30 mai, din Capitală, s-a încheiat la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis s-a angajat să gireze un „acord politic” între coaliția de guvernare și sindicatele din educație, potrivit anunțului făcut de liderii sindicaliștilor după întâlnirea de la Cotroceni.

„Există posibilitatea de detensionare, dar decizia va fi a colegilor noștri”, a declarat Marius Nistor.

„Vom consulta colegii și vom da un răspuns. (…) E o șansă optimă pentru toți colegii noștri ca problemelor lor să poată să fie rezolvate ”, a spus, la rândul său, Marian Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Acordul ar urma să prevadă creșterea salariilor profesorilor, dar nu imediat.

Greva continua miercuri, după care urmează oricum minivacanța de 1 iunie și Rusalii.

De asemenea, tot miercuri sindicatele urmează să anunțe decizia în privința continuării grevei.

 

comentarii
8 comentarii

Nu cedam! Sa vada parintii ce inseamna un profesor!
30.05.2023 18:19
Ce inseamna un profesor nenicule ?? un om ca toti oamenii lucreaza 4- 5 ore pe zii nu se murdareste si ia salar mai ceva ca cel ce transpira 8 ore murdar si cu salopetele rupte-- raportat la munca depusa si calitatea produsa se vede dupa cum elevii sunt atat de jos in bagajul de cunostiinte-- Si eu vreau ca toti prof sa aive salarii mari dar nu vedeti chiorilor ca economia Romaneasca e pe butuci ?? de ce au tacut din gura si nu au facut greva atunci cand edilii tarii au distrus totul?? ha--?? Apoi la mintea cocosului de unde nu este n-ai ce lua-- Eu zic sa urlati la sefii statului sa desfiinteze pensiile nesimtite , salariile astronomice ale judecatorilor si sa se termine cu plimbarile sefului care cheltuie cu nemiluita plimband ursul aiurea pe banii statului care si asa sunt la fundul sacului-- oare problemele astea nu le vedeti?? ( 18;19 nu uita ca azi se poate invata si pe media -- mat, fizica , chimie geo -- doar accesand calculatorul)
30.05.2023 20:59
Ar fi și păcat să nu se lege greva asta de minivacanța de Rusalii/1 iunie
X
30.05.2023 22:12
oricine poate munci si transpira, dar nu oricine are cunostinte ca sa fie profesor!
@nenicule
30.05.2023 23:31
@@ nenicule Sunt asa de buni profii tai incat elevii care termina scoala sunt mai aiuriti ca la inceputul ei -- si afla ca cei ce muncesc au cunostiinte vaste atat in meserie cat si la comanda masinilor capacitate cu memorii -- deci ca sa le utilizezi tre sa ai cunostiinte vaste -- de programare -- Te intreb de ce sau facut in Ro. scoli particulare??? unde se castiga bine darrrrrrr- si munca trebuie sa fiie la un nivel inalt cu responsabilitate -- altfel afara si altul capabil -- oare nu ar fi bine ca si cei de la stat sa fie mai responsabili fiindca de aceia iau salarii ???-- Incepator in munca in America am avut un coleg american care a fost prof de matematica -- iam dat problema cu o gasca sa intalnit cu un stol ( problema simpla) -- uimit am fost ca nu a stiut sa o rezolve -- sigur ca in Ro. sunt multi prof care au fost angajati pe pile iar altii nu au trecut examenul de capacitate--- be blessed!
31.05.2023 02:41
Ce comentarii aiurea... Vai, un profesor munceste 4-5 pe zi... Munceste cel putin 10 ore pe zi, pentru fiecare ora la clasa se pregateste 2 ore acasa sau in biblioteca ... Dumneata (20.59) lasi strungul la serviciu dupa 8 ore, profesorul isi duce "strungul" acasa si uneori lucreaza pana noaptea tarziu... Stiu ce vorbesc dupa peste 40 de ani la catedra. Atat de dezbinat a ajuns acest popor ca nu stiu daca-si va mai reveni vreodata (si daca merita...) Profesorul, spunea Țuțea, este ca un tamplar care ia un lemn murdar din noroi si face din el mobila de lux... Dar e nevoie de minte si ceva educatie ca sa intelegi ce spunea. Bravo, colegilor dascali, aratati ca sunteti demni de cei care v-au format si v-au ajutat sa va descoperiti talentul de a-i educa pe altii. Sa nu va lasati calcati in picioare de politicienii nesabuiti care au uitat ce inseamna scoala pentru un popor, chiar daca unii dintre ei s-au perindat pe la catedra (doar ca sa se afle-n treaba).
@un cititor
31.05.2023 11:35
Feriti-va de imprumuturi la banci,vor creste dobanzile in mod demential in toata lumea, deoarece nu sant alte solutii, pentru-ca economia SUA si chiar a UE risca sa stagneze,cu crestere nesimnificativa, iar chetuielile militare trebuie crescute.Gurile rele spun ca acest razboi a redresat economia Rusiei care s-a rupt de dolar si e sustinuta de China ,India si tarile Brics si au conexiuni puternice in Africa unde rusii livreaza grau si pe gratis(Ucraina si Rusia au recolte istoric de mari, insasi UE va fi subminata de recolta Ucrainei). Asadar profesorii vor lua teapa daca se multumesc cu marirea salariului cu 1000lei/brut,plus acordurile ascunse pe urmatorii doi ani.Cascati bine ochii.
Observator
31.05.2023 16:45
@@ un cititor-- domnule daca crezi ca e prea greu sa fi profesor te indemn sa iei strungul meu sau sa alegi alta meserie mai usoara- pilot, marinar , soldat sau vidanjor-- cam bati campii ( cu privire la invatamantul de dupa rev) Inainte de rev nu puteai sa faci pe profesorul -- trebuia sa fi bun altfel -- afara -- inainte profu avea puterea de a educa elevii- sa scada nota la purtare si sa lase repetenti pe cei lenesi---astazi ei garbovesc la partidul care conduce si tace cand se schimba curiculum- in fiecare an de si ei sunt -ametiti ce sa mai spun de elevi--??
31.05.2023 20:02
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA