Tribuna
PNL
ADVERTORIAL
Grădiniţă modernă inaugurată la Hoghilag
Grădiniţă modernă inaugurată la Hoghilag

O clădire veche de peste 130 de ani din Hoghilag a fost transformată într-una dintre cele mai moderne grădiniţe din ţară, cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Investiţia, în valoare de aproape un milion şi jumătate de lei, înseamnă pentru copiii din localitate şansa la o educaţie la standarde europene.

”Mă bucur că am făcut parte dintr-un guvern PSD care a reuşit să aducă cele mai mari investiţii în judeţul Sibiu, de la Revoluţie încoace, prin finanţări directe. Acest lucru a fost posibil prin PNDL, program prin care au fost finanţate, în judeţul Sibiu dar şi în toată ţara, reabilitări de grădiniţe, scoli, licee, dispensare, dar şi realizări de sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitări şi asfaltări de drumuri, dotarea localităţilor cu sistem de iluminare modern şi ecologic, etc.

Deşi în campania electorală actualul premier PNL Ludovic Orban a spus că va stopa acest program vital pentru autorităţile publice locale din România, odată ajuns la Guvernare şi-a schimbat radical discursul, devenind susţinătorul programului iniţiat şi implementat de PSD. Din păcate susţinerea lui, cum era de aşteptat, a rămas la stadiul de discurs, pentru că, prin rectificarea bugetară a acordat o sumă infimă pentru plata facturilor ce trebuie decontate, punând în mare pericol întregul proiect.

În judeţul Sibiu doar cine nu a depus proiecte nu a beneficiat de finanţare prin PNDL, iar în alocarea fondurilor Guvernul PSD nu a ţinut cont de apartenenţa politică a primarilor, fapt ce poate fi dovedit prin cifre, pentru că aproape 70% din sumă a fost absorbită de autorităţile publice locale conduse de primari ai altor partide politice. Este un act de normalitate, pentru că în spatele acestor primari sunt comunităţi întregi care nu trebuie pedepsite pentru faptul că sunt conduse de adversari politici, aşa cum a procedat în trecut PNL şi cum procedează şi în prezent.

Noi nu am utilizat niciodată pârghiile guvernamentale pentru a condiţiona în vreun fel primarii altor partide şi mă bucur că în aproape toate localităţile din Sibiu există aproximativ 3-4 proiecte foarte importante pentru comunităţile locale, susţinute cu bani alocaţi de la Guvern pe perioada mandatului PSD”, a declarat Bogdan Trif, Preşedintele PSD Sibiu.

”Deşi suntem o comună mică, am dovedit că dacă există implicare şi voinţă se pot realiza lucruri importante pentru comunitate. Bani de la Guvern au existat, prin PNDL, şi a depins doar de noi să accesăm fondurile. Am reuşit să construim o grădiniţă la cea mai înaltă calitate pentru copiii noştri”, a declarat Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag, la inaugurarea noii grădiniţe.

Grădiniţa, o clădire veche de peste 130 de ani, a fost complet reabilitată în mai puţin de un an de zile, valoarea proiectului fiind de 1.470.000 lei. Din totalul sumei doar 100.000 de lei a fost contribuţia administraţiei publice locale, restul fiind fonduri nerambursabile de la Guvern. La noua grădiniţă vor veni zilnic 50 de copii, adică două grupe. Ei beneficiază de spaţii ultramoderne, frumos mobilate, dotate cu încălzire în pardoseală, spaţii de joacă, sală de mese şi o curte spaţioasă unde este, de asemenea, amenajat un loc de joacă.

Biroul de Presă al PSD Sibiu


comentarii
3 comentarii

La cate lucruri bune ati facut votantii v-au intors spatele -deci v-au taxat cum se cuvine ptr minciunile voastre !
Cuza
05.12.2019 06:56
Stai sa vezi cu Orban si Turcan la Guvernare. Un pic de rabdare ca deja e praf guvernarea PNL. Zero investitii pt Sibiu.
@cuza
05.12.2019 07:03
FELICITARI! PSD FACE ROMANIA FRUMOASA! FORTZA PSD!
05.12.2019 14:49
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia