Tribuna
PNL
Grădinița cu Program Normal Avrig își începe activitatea la 1 septembrie
Dan FRÂNCU
604 vizualizari
Grădinița cu Program Normal Avrig își începe activitatea la 1 septembrie

- noua structură școlară a fost finalizată anul trecut –

 

Începând cu anul școlar 2024 – 2025, o parte dintre preșcolarii Avrigului vor fi arondați Grădiniței cu Program Normal Avrig, situată pe strada Cânepii, nr. 82. Noua grădiniță din Avrig a fost finalizată în vara anului trecut, iar în urma parcurgerii tuturor etapelor premergătoare și întocmirii documentației necesare, aici va debuta activitatea specifică la începutul lunii septembrie 2024.

„Școala Gimnazială Avrig deschide la data de 1 septembrie 2024 Grădinița cu Program Normal de pe strada Cânepii, nr. 82. Grădinița deține 3 săli de grupă și 60 de locuri (1 sală grupa mică cu 20 locuri, 1 sală grupă mijlocie cu 20 locuri și o sală grupă mare cu 20 de locuri). Vom reveni cu detalii legate de perioada de înscriere și alte activități ce se vor derula pentru informarea părinților”, a informat prof. Olivia Laura Crișan, director al Școlii Gimnaziale Avrig, instituție de învățământ cu personalitate juridică în a cărei subordonare se află și noua grădiniță.

Proiectul "Grădiniţă cu program normal Avrig, judeţ Sibiu" a fost finanţat din fonduri europene (Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, proiectul ”Construcţii grădiniţe Regiunea Centru, cod MySMIS 125151”) și realizat în cadrul parteneriatului încheiat între Primăria Avrig şi Ministerul Educaţiei. După finalizarea lucrărilor de execuție a obiectivului de investiții și dotarea acestuia, Consiliul Local al orașului Avrig a adoptat Hotărârea nr 118/24 iulie 2023 privind darea în administrarea Școlii Gimnaziale Avrig, unitate cu personalitate juridică, a imobilului - construcție „Grădinița cu program normal, 3 săli de clasă, orașul Avrig, județul Sibiu”, proprietatea publică a orașului Avrig, județul Sibiu. Clădirea are un regim de înălțime – parter, cu o suprafață construită la sol de 442 metri pătrați. Prin aceeași hotărâre a fost aprobat proiectul cadru al contractului de administrare încheiat între Orașul Avrig şi unitatea de învăţământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică. Unitatea de învăţământ a primit aprobarea de a exercita dreptul de folosință, de posesie şi dispoziție materială a imobilului, ca un bun proprietar, fără a putea schimba destinația spaţiilor afectate în procesul educațional şi fără a putea înstrăina, conform prevederilor contractului de administrare.

Conform informațiilor oferite de prof. Olivia Laura Crișan, darea în folosință a noii grădinițe din Avrig ar trebui să asigure condițiile necesare pentru eliminarea „schimbului doi”, ce momentan există la Grădinița cu Program Normal nr. 3 („La Piticul”). De asemenea, am mai aflat că două din cele trei posturi de educator necesare la noua unitate de învățământ preșcolar sunt deja ocupate prin transfer de la structuri similare din Avrig, pentru ocuparea celuilalt post de educator urmând să se desfășoare concurs. Tot prin concurs se va angaja și persoana ce va ocupa postul de îngrijitor.

„Pentru ca localnicii să cunoască condițiile și „oferta” noastră, dar și pentru ca procesul de înscriere a copiilor la grădiniță să se desfășoare normal, vom organiza o „Zi a porților deschise” la Grădinița cu Program Normal Avrig”, ne-a mai declarat directoarea Școlii Gimnaziale Avrig.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica