FITS 2024
Tribuna
Grădina Zoologică nu hibernează
Adrian POPESCU
2598 vizualizari
Grădina Zoologică nu hibernează

Cei ce cred că iarna grădinile zoologice hibernează se înşală amarnic. Cel mai elocvent exemplu ne este oferit chiar la Sibiu. Mirela Gligore ne-a confirmat faptul că administratorilor Grădinii Zoologice din Sibiu nu le este uşor nici iarna, mai ales că trebuie să asigure, în special animalelor exotice condiţii speciale şi mai multă hrană bogată în vitamine, absolut necesară pentru aceste animale pentru a putea face faţă anotimpului rece. Legumele, fructele şi crudităţile fac parte din meniul zilnic. În plus, trebuie asigurată o temperatură de peste 25 de grade la reptile şi papagali, 20 de grade la maimuţe, şi la lei. Mai uşor trec iarna tigrii siberieni, lupii, şi urşii care sunt obişnuiti cu frigul." Practic iarna a găsit Grădina Zoologică din Sibiu pregătită. În urma lucrărilor de modernizare şi extindere animalele beneficiază de condiţii mult îmbunătăţite. În fiecare adăpost sunt la ora ctuală instalaţii termice. Avem suficiente stocuri de fân, furaje, carne, fructe şi legume pe perioada iernii. Cele 179 animale din 48 de specii găzduite în prezent de Grădina Zoologică sunt supravegheate din punct de vedere sanitar-veterinar de medicul veterinar. Până în prezent nu am avut probleme în acest sens" ne-a precizat Mirela Gligore. Pentru că am vorbit de numărul animalelor trebuie să vă spunem că cel mai în vârstă animal de la Zoo este un urs cu vârsta de 30 de ani, iar cel mai tânăr locuitor al grădinii este un viţel vatussi cu vârsta de 6 luni. Anul trecut grădina a primit şapte noi membri: trei mufloni, doi lei şi două zebre. Creşterea numărului de animale găzduite de Grădina Zoologică Sibiu este o preocupare continuă deoarece aceasta înseamnă o mai mare varietate de specii expuse şi deci un grad mai mare de atractivitate. Aşa cum vedeţi Grădina Zoologică nu hibernează. Vizitatori sunt şi în această perioadă doar că numărul lor este mai restrâns comparativ cu celelalte anotimpuri. În anul 2010, au fost înregistraţi aproximativ 178.000 de vizitatori, mai mult cu 3.000 faţă de anul precedent ceea ce sună mai mult decât promiţător pentru 2011. Cei ce vor să vadă ce mai este nou în zonă au la dispoziţie imaginile furnizate de o cameră web, aflată în zona lacului, camera fiind instalată aici încă din 2009. Administratorii nu exclud ca numărul camerelor să fie mai mare, mai ales că prin ele se pot monitoriza şi speciile din Grădina Zoologică.

comentarii
4 comentarii

daca nu ar fi vila taman protapita in fata muflonilor, strica enorm atmosfera idilica si naturala a gradinii zoologice, care mi se pare, asa cum e condusa si ingrijita, un castig enorm pentru atractivitatea orasului. Impertinenta si aroganta unora nu are limite,cine si cui , cu ce drept, i sa- acordat autorizatie de constructie pe terenul gradinii zoologice ? Ca doar nu sunt locuinte pentru maimute, sau poate totusi?
cadrilater
10.01.2011 08:37
Felicitari tutror celor care se implica in existenta ZOO Sibiu !
ID
10.01.2011 08:39
este cam multa delasare in administrarea acestei gradini zoologice si poate ar trebui un suflu nou, cu mai multa initiativa si dragoste pentru animale. cine a fost in west stie de ce.
renul
10.01.2011 08:49
Renule se vede ca esti de pe alte meleaguri.
Viziteaza mai des gradina zoologica pentru a te documenta mai bine si dupa aceea sa emiti pareri.
Mos Craciun
10.01.2011 11:47
Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica