Tribuna
PNL
Giusseppe Bothar a fost numit cetățean de onoare al comunei Slimnic: „Mai mult de jumătate din viață am petrecut-o în slujba învățământului din Slimnic”
Liuba STARII
1605 vizualizari
Giusseppe Bothar a fost numit cetățean de onoare al comunei Slimnic: „Mai mult de jumătate din viață am petrecut-o în slujba învățământului din Slimnic”
Directorul Școlii Gimnaziale Slimnic, Giusseppe Bothar, a primit miercuri, 29 iulie, în cadrul unei ceremonii restrânse, titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Slimnic. Distincţia i-a fost înmânată de primarul localității, Ioan Șurean.


“Vreau să-i mulțumesc domnului Giusseppe Bothar pentru activitatea pe care a  desfășurat-o în comuna Slimnic. Prin mâinile lui au trecut foarte mulți tineri. În semn de recunoaștere și prețuire a activității profesionale, Primăria și Consiliul Local al comunei Slimnic au decis să-i acorde distincția de Cetățean de Onoare”, a spus primarul Ioan Șurean.

Pentru Giusseppe Bothar, brașovean de origine, comuna Slimnic i-a devenit o a doua casă, pe care a îndrăgit-o încă în timpul studenției.

 “Sunt emoționat. Am 36 de ani de activitate la Slimnic. Am venit la 28 de ani. Mai mult de jumătate de viață am petrecut-o în slujba învățământului din Slimnic. Începuturile mele au fost în studenție. În anii ’80 am fost un student, care făcea practică la mere, la Slimnic. Acolo am avut un grup de sași, care au fost la sortat mere și ne-am împrietenit. În ’82, când Slimnicul a sărbătorit 750 de ani de când data, a fost organizat un bal fenomenal în curtea Școlii Claselor I-IV. Atunci, mi-am spus: când voi termina facultatea, doresc să vin în Sibiu. În ’94 m-am mutat la Sibiu. (...) A fost o perioadă minunată, cu oameni buni, care  m-au respectat. Este un lucru mare: să te respecte și țăranul și inginerul. Știam să mă cobor la nivelul țăranului și să mă ridic la nivelul inginerului. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, pentru acest gest minunat”, a mărturisit prof. Giusseppe Bothar.

La eveniment au mai participat senatorul Mircea Cazan, membrii Consiliului Local al comunei Slimnic și reprezentanții clubului Rotary.

Pe parcursul celor 36 de ani de activitate, directorul Școlii Gimnaziale Slimnic a reușit să deruleze peste 70 de proiecte, care au adus contribuții semnificative în dezvoltarea comunei. ”AVE- Asta Vreau Eu”, “Comenius”, ”Cavalerii Turnului Înclinat”, ”Ziua Ștafetei”, redactarea revistei școlare ”Azi elev, mâine artist”, “Carnavalul Lolelor” sunt doar câteva activități din agendă bogată și încărcată a lui Giussepe Boithar. De asemenea, datorită efortului și implicării active a lui prof. Bothar, instituțiile de învățământ din Slimnic, Ruși și Veseud au fost dotate cu grupurile sanitare.

 


comentarii
6 comentarii

Herzlichen Glueckwunsch, Herr Bothar!
Christine Manta-Klemens
31.07.2020 11:00
Felicitări!
Alina Soare
01.08.2020 07:38
Nu-i român ca Don Giuseppe, nici Bothar să-l mai închepe. Bravos națiune!
Fost elev premiant
01.08.2020 12:07
Chiar dna Klemens il felicita sau e caterinca?! Si de ce in limba germana? Giuseppe nu e nume nemtesc, iar in ce priveste numele Bothar e discutabil...
01.08.2020 18:17
Chiar dna Klemens il felicita sau e caterinca?! Si de ce in limba germana? Giuseppe nu e nume nemtesc, iar in ce priveste numele Bothar e discutabil...
01.08.2020 18:17
Va pensionati, maestre?
01.08.2020 18:18
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia