FITS 2024
Tribuna
Giratoriu pe Alba-Iulia, în zona viitorului supermarket
Sorana MAIER
3035 vizualizari
Giratoriu pe Alba-Iulia, în zona viitorului supermarket
Primăria Sibiu a avizat reconfigurarea traficului în intersecţia Şoselei Alba-Iulia cu străzile Malului şi Maramureşului. Pe spaţiul fostului Polsib se amenajează un supermarket, motiv pentru care circulaţia se va face prin intermediul unui giratoriu nou care să permită şi accesul în supermarket. Costurile lucrării sunt suportate de agentul economic.

Intersecţia dintre Şoseaua Alba-Iulia –strada Malului – strada Maramureşului va fi complet modificată, iar sensul giratoriu lărgit şi mutat, pentru a asigura accesul în supermarketul care se construieşte pe spaţiul fostului Polsib.
"Avizul de execuţie a lucrărilor a fost solicitat de firma SC Elis Pavaje SRL, costul lucrărilor fiind achitat de un agent economic ce va deschide curând o unitate de comerţ în zona respectivă. Primăria Sibiu a acordat acest aviz pentru a permite o mai bună sistematizare a traficului în contextul dezvoltării întregii zone", se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
Reconfigurarea acestei intersecţii presupune amenajarea unui sens giratoriu mai larg, cu o rază de 10 metri, cu două benzi de circulaţie în giraţie şi o bandă de siguranţă de 2 metri. Întreaga geometrie a intersecţiei va fi modifi­cată prin mutarea centrului acesteia cu 9 metri. De asemenea, trotuarele vor fi reconfigurate, asigurându-se şi iluminarea corespun­zătoare. Constructorul va realiza marcajele şi va instala indicatoarele aferente.

Lucrări în etape

Lucrările vor începe astăzi şi se vor încheia în aproximativ o lună şi jumătate. Fiind o lucrare mare ce urmează să afecteze un nod important de trafic, constructorul a împărţit lucrarea în şapte etape, pentru a reduce impactul asupra traficului.
În prima etapă, se va configura zona dintre strada Malului şi zona fostului Polsib. Trotuarele vor fi reconfigurate şi va fi conturată intrarea spre parcarea viitorului supermarket. Această etapă se va încheia în 21 mai. Lucrările nu vor afecta circulaţia în acest interval, traficul desfăşurându-se în continuare pe două benzi.
"În ceea ce priveşte desfăşurarea circulaţiei pe perioada lucrărilor, Comisia de Circulaţie recomandă utilizarea centurii ocolitoare pentru traficul de tranzit, dar şi pentru sibienii care locuiesc în cartierele Vasile Aaron, Lazaret, Guşteriţa, Terezian, Ţiglari. Traficul în zonă s-ar diminua astfel, evitându-se şi eventuale neplăceri", se mai arată în comunicat.

 

comentarii
1 comentarii

E stupida initiativa de a mai construi
Vlad
14.05.2015 16:11
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica