Tribuna
AFF
Giratoriu în care șoferii se pot învârti de maxim 3 ori, pe DN 1
Giratoriu în care șoferii se pot învârti de maxim 3 ori, pe DN 1
© Asociația Pro Infrastructura

Pe Drumul Național 1, în județul Sibiu, există un giratoriu în care șoferii se pot învârti de maxim 3 ori. Dincolo de situația hazlie, subiectul generează confuzie, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură, care au postat imaginile pe Facebook.

Giratoriul se află în parcarea hotelului Fântânița Haiducului, lângă DN1, în Hula Bradului.

„Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel... Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni. Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, s-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și „nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea”.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură precizează că fotografia este făcută de un membru al comunității PeUndeMerg.ro în parcarea Hotelului Fântânița Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului. (L. B.)

comentarii
7 comentarii

cred ca- i-ul ala trebuia sa fie un -E- deci--- MAXIM 3 ORE-- adica pana -ametesti. -- ROMANII --(UNII) specialisti in nerozii iar altii, la spart bancomate prin Jermania -------tara fara stapan- de aia suntem batjocoriti in vest -- o picatura de otrava intro galeata, otraveste toata apa-----( catva infecti ne fac de rusine in lume)-
eu
04.02.2023 02:32
Aicea-i rost de învârteală
La drona e mobile
04.02.2023 10:28
Multi soferi semnalizeaza intrarea in sensul giratoriu (?!!) dar nu considera necesar sa semnalizeze iesirea din sensul giratoriu. Asa o fi citit ei in legislatie?!
Cititescu
04.02.2023 12:37
Domnu autor (nesemnat!) (Rareş, tu eşti?!)
Legătura dumitale cu jurnalismul e aceeaşi ca legătura titlului cu conţinutul "articolului"... Adica PE LÂNGĂ!!!
Acel sens giratoriu e într-o parcare de lângă DN1, mai exact pe o proprietate privată! Adică fără nicio legătură cu Codul Rutier...
pieton
04.02.2023 18:03
@ Cititescu-- Nu stiu cum inteleg romanasii regurile -sensului giratoriu-- De ori unde ai intra musai sa o iei in dreapta-- ( interzis -stanga)-- IN sens prioritatea o are cel din stanga ta -- asa ca alt vehicol din partea dreapta -- trebuie ( mandatory) sa stepte trecerea celui din stanga lui-- La iesire musai sa semnalizezi ca cel ce intra in sens ( din partea stanga a ta ) sa priceapa ce faci si sa nu astepte cu neclaritate ce vei face tu-- Ai dreptate dar multi soferi habar nu au sau pur si simplu au durere in cot ( in vacanta la sensul gir de la iesirea spre Selimbar eu am ocolit dar un taximetrist a taiat-o pe contra -- aproape sa ne ciocnim -- ma-m dat jos sa-l bat nu alta el a zis drmumu-i mare omule -------


9 3
eu
04.02.2023 19:48
Reclama mascata. Ii e frica la "Fântânița Haiducului” de Autostrada și încearcă sa mai scoată profit cât mai poate. Oricum… Felicitari pentru idee :)
04.02.2023 22:48
Ca la biserica. Se inconjoara de trei ori.
Mihai
06.02.2023 10:05
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA