Tribuna
Peste 10 zile
Giratorii în loc de semafoare. În Piaţa Unirii şi pe Morilor
Sorana MAIER
5910 vizualizari
Giratorii în loc de semafoare. În Piaţa Unirii şi pe Morilor
În week-end-ul 14-15 iulie va fi amenajat un giratoriu din elemente provizorii în Piaţa Unirii, semafoarele vor fi desfiinţate, iar traficul se va face prin giratoriu. Apoi, timp de o săptămână, va fi realizat giratoriul definitiv. În intersecţia Morilor cu Alba Iulia va fi amenajat, în 16 iulie, sensul giratoriu provizoriu, după care, în spaţiul delimitat de elementele de plastic, echipele de muncitori vor construi giratoriul definitiv.
O modificare majoră va apărea în traficul din centrul Sibiului în week-endul 14-15 iulie, când vor fi amenajate sen­suri giratorii în locul semafoarelor din Piaţa Unirii şi de la intersecţia Şoselei Alba Iulia cu strada Morilor, a  anunţat ieri, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
În primă fază, în Piaţa Unirii, vor fi amplasate elemente provizorii din plastic, care vor delimita giratoriul, acesta va deveni funcţional, după care muncitorii vor lucra aproxi­mativ o săptămână la realiza­rea definitivă a giratoriului.
"Rugăm şoferii sibieni să aibă înţelegere pentru că vor urma câteva zile în care se va circula destul de greu în acele intersecţii, mai ales până se vor obişnui şoferii cu schimbarea de la semafor la sens giratoriu", a spus Iohannis.

Lucrări sub trafic

Sâmbătă, 14 iulie, vor fi desfiinţate insulele pe care acum se află montate sema­foarele, atât cea de pe strada Emil Cioran, cât şi cele de pe Bulevardul Corneliu Coposu, insula de la intrarea în Piaţa Unirii dinspre Bulevardul Vasile Milea, dar şi cea din­spre strada Andrei Şaguna. În cazul celei de pe Bulevardul Corneliu Coposu va fi nece­sară închiderea traficului pe cele două benzi care vin dinspre Spitalul Judeţean spre Piaţa Unirii în perioada 14-15 iulie, celelalte două benzi ale Bulevardului Cor­neliu Coposu, pe sensul de circulaţie Piaţa Unirii – Gară, rămânând deschise trafi­cului.
Echipele de lucru vor înce­pe apoi, în condiţii de trafic, să contureze din elemente de plastic sensul giratoriu. Astfel, se va crea un perimetru în care DPC va lucra pentru mon­tarea bordurilor şi insta­larea stâlpilor de iluminat. Din momentul în care sensul giratoriu este conturat cu elemente de plastic, în Piaţa Unirii se va circula conform regulilor speciale pentru sensurile giratorii.
Amenajarea sensului gira­toriu de pe strada Morilor la intersecţia cu strada Alba Iulia va începe la data de 16 iulie. Şi aici sensul giratoriu va fi iniţial conturat cu elemente de plastic şi va deveni imediat funcţional. Pentru aceasta, strada Turismului va fi închisă pe tronsonul dintre strada         I. Neculce şi strada Alba Iulia. Lucrările vor fi încheiate la sfârşitul lunii iulie. Şi aici regulile de circulaţie care urmează să se aplice după conturarea din elemente de plastic sunt cele specifice sensurilor giratorii.

În funcţie de vreme

Dacă în acel sfârşit de săptămână vremea va fi ploiasă, întreaga intervenţie va fi amânată cu o săptă­mână.
"Sâmbătă şi duminică se reconfigurează şi de luni se circulă pe sens giratoriu. Dacă cumva e anunţată vre­me rea, se amână cu o săp­tămână totul. Sunt şi lucrări de asfaltare şi nu putem risca să nu termine până duminică, fiindcă atunci ar fi haos total acolo", a explicat primarul.
Aceste modificări fac parte dintr-un plan mai amplu, care prevede sens unic pe Şa­guna, dinspre Piaţa Unirii spre Alba Iulia, cu locuri de par­care, şi sens unic pe Dea­lului şi Banatului şi pe Victo­riei, până în intersecţia cu Şaguna. Aceste modificări nu intră încă în practică, pentru că societatea de gaz trebuie să-şi înlocuiască conductele pe tronsonul Dealului, Bana­tului, Victoriei, după care lucră­rile de reabilitare a stră­zilor vor fi gata şi atunci se instituie noile sensuri. Pri­măria speră ca, în funcţie de intervenţia celor de la gaz, să poată face schimbările până în lunile octombrie, noiem­brie.
Iohannis a explicat că doar aceste două giratorii, fără sistemul de sensuri unice pe ~aguna, Banatului, nu vor rezolva problemele.
În plus, pe tronsonul Alba Iulia - Milea vor dispărea semafoarele din intersecţia cu Morilor, cu Victoriei, cu Coposu şi din intersecţia cu Dumbrăvii.
Primarul Sibiului spune că avantajul desfiinţării acestor intersecţii semaforizate şi păs­trarea doar a unor intersecţii are avantajul că acele inter­secţii care rămân pot primi un timp mai scurt de aşteptare la semafor, se vor schimba timpii mult mai repede fiindcă nu trebuie corelaţi cu alte semafoare care urmează.
În mijlocul insulei girato­riului din Piaţa Unirii, în viitor ar putea fi amenajată o fântână arteziană.
comentarii
12 comentarii

ar fi fost potrivita o fotografie cu sensul giratoriu finalizat.Nu se intelege nimic din ce prezentati fara explicatii.Care este problema cu acele linii intrerupte.Daca este giratoriu se ocoleste rotundul asa este ordinea nu ??
localnic
06.07.2012 08:24
e practic un girator pt fluidizare dar sa vezi apoi ciobanasii din SB ce o sa se dea cap in cap
si mai sunt si aia din oltenia care trec pe aici
sa vezi cascadori risului apoi
ce o sa mai ridem
sa puna si o camera sa filmeze
ha
06.07.2012 10:23
foarte foarte bine, sensurile giratorii sunt cele mai bune
ovi
06.07.2012 10:32
se inmultesc sensurile giratorii ca si casele marelui sasalau !!!cand invata ciumetii sa semnalizeze numai iesirea din giratoriu?
noi
06.07.2012 11:31
A construi un giratoriu in Piata Unirii este inconstienta grasa.In mod normal Politia ar trebui sa-si dea acordul pt. asta. Dar Politia este normala? Sa vezi atunci blocaje pe un sens de circulatie ca sa nu mai vorbim de posibilele accidente cu biciclistii!
jimmy
06.07.2012 12:03
Scuze! Am vrut sa scriu "Crasa"
jimmy
06.07.2012 12:04
naja,un sens giratoriu presupune datul priorit
jemand aus Deutschland
06.07.2012 14:24
Rog politia sa supravegheze.FOARTE MULTI NU STIU CA INTRI IN GIRATORIU ,SI SEMNALIZEZI NUMAI DIRECTIA DE IESIRE IN MOMENTUL EFECTUARII.
cond. auto
06.07.2012 17:06
Hallo,

klausi sa inbolnavit cu KREISEL in SIBIU
Ales cu 70% sasu tampit
Klausi
06.07.2012 18:29
in Piata Unirii paote ca e bun, dar la Alba Iulia cu Morilor?!? cobori de pe Saguna pe Alba Iulia si dai de giratoriu ...cam periculos, mai ales iarna !!!
andrei
06.07.2012 21:15
Cand sunt ore de varf se va bloca traficul in loc sa se fluidizeze. Daca ajung toti din toate partile in giratoriu sa vezi atunci nebunie. Nu cred ca sunt cea mai buna solutie in toate cazurile. In orele de varf e jale la Dumbrava de ex. Am observat asta cand am vrut sa fac la stanga venind de pe Coposu spre Milea. Am stat de mi s-a urat pana am reusit sa trec. E unul bolnav prin primarie de tot propune astfel de sensuri giratorii. Prefereram sa stau la un semafor cateva secunde, hai un minut si ceva dacat sa stam buluc intr-un sens giratoriu in care trebuie sa cam "tzasnesti" cat poti de repede cand ai prins un moment bun. Sa vezi acum injuraturi si tamponari...
unu
19.07.2012 03:07
S? construiasc? ?i
Nicu
28.06.2015 13:51
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA