Tribuna
Comunicat de presa
Ghiţă Ciobanul, clientul Tribunei pentru o zi
Andra MARINESCU
20511 vizualizari
Ghiţă Ciobanul, clientul Tribunei pentru o zi
Înainte, era doar Ghiţă. Un cioban din Jina, ca mulţi alţii. Acum, meseria îi este iute alăturată numelui. Şi s-a creat un brand: Ghiţă Ciobanul. Şi a devenit faimos după ce a apărut într-o serie de reclame la compania de telefonie mobilă Vodafone. Deşi promovează Vodafone-ul, nu acesta îi e "marea dragoste". Ci vechiul Dialog, aşa cum era numit Orange-ul, demult. De ani buni are cartelă pe Orange şi spune că pe Vodafone vorbeşte numai de când a realizat proiectul cu această companie. Adică de prin februarie. Dar pentru că un păstor umblă prin văi şi munţi şi are şi familie, trebuie să ţină legătura cu cei de acasă indiferent de circumstanţe. Aşa că şi-a adăugat în palmares şi o cartelă Cosmote. Pentru ca trio-ul să fie perfect. "Dacă merg încolo şi încoace, ca să am semnal peste tot", explică Ghiţă, care a făcut ieri un scurt popas de câteva minute şi la sediul redacţiei noastre, pe strada George Coşbuc nr. 38.
"Am făcut poze mai mult. Că s-au gândit poate că nu ştiu să scriu". Aceasta este replica lui Ghiţă Ciobanul, când l-am întrebat cum i s-a schimbat viaţa de când celebritatea îi dă târcoale şi dacă a dat multe autografe. Originar din Jina, este recu­noscut imediat pe stradă şi, chiar de-i în trecere, lumea se opreşte să îl salute. "Şi din maşină mă cunoaşte lumea. Ieri treceam pe stradă şi era şi un bărbat într-o maşină. A întors, a coborât şi mi-a zis: <<Tu eşti ăla din recla­mă?>>", povesteşte Ghiţă. Astăzi, toţi îl ştiu drept Ghiţă Ciobanul. Numele adevărat e, însă, Gheorghe Dănuleţiu, şi, la cei 28 de ani ai săi, are o nevastă pe care o iubeşte şi o fetiţă de numai jumătate de an pentru care ar face orice. Pe lângă familie, ma­rele lui amor este ciobănia. "Este pentru mine o dra­gos­te. Oricând pot să fac şi alt­ceva şi să câştig şi mai mulţi bani. Dar oile nu le pot da. La anii mei, nimeni poa­te nu urcă atâta şi la munte, şi la deal", ne desluşeşte Ghiţă.

"Am oi mai multe ca berbecii"

Astăzi, a devenit celebru datorită apariţiei în reclama companiei Vodafone. Cum a ajuns acolo? "Am cunoscut un domn de la Bucureşti. Era fotograf şi vroia să facă un album despre transhu­manţă. M-a fotografiat şi pozele au fost date mai departe. Aşa m-au contactat cei de la Vodafone", explică Ghiţă. Este modest şi spune că nu îi place să se fălească cu nimic. În schimb, iubeşte gluma şi umorul. Şi la sediul redacţiei noastre este pus pe şotii. "Câţi ani am? Mai puţini ca tata şi mai mulţi ca fiică-mea", răspunde surâzând. De altfel, nu lasă gluma nici când vine vorba de oi. "Am oi mai multe ca berbecii", lămureşte acesta.

"După ce se gată contractul, gata"

Deşi a făcut reclamă la Vodafone, Ghiţă spune că el a fost client fidel al companiei Orange, prima lui cartelă de telefon fiind pe Orange. De altfel, are numeroşi prieteni în această reţea şi spune că nu renunţă uşor la aceasta. În legătură cu Vodafone-ul... "După ce se gată contractul, gata", spune Ghiţă râzând. Căci odată cu reclama, fil­mată într-o zi de august, a venit şi cartela lui pe vechiul Connex. Iar pentru ca seria să fie completă, şi-a luat şi Cosmote, ca să aibă semnal oriunde merge cu oile. "Da­că nu e semnal pe una, mer­ge pe cealaltă. Şi dacă nici pe aia, atunci pe a treia", mo­tivează Ghiţă. În ceea ce priveşte apariţia în reclamă, pentru el a fost o distracţie. Spune că nu suma pe care a primit-o contează, ci mai de­grabă felul cum e privit acum de oameni. "Dacă şi asta-i greutate, atunci la oi ce să mai zic?", răspunde bărbatul.

Întâlnire cu Băsescu. Onoare?

Pentru el, o zi obişnuită şi, totodată, frumoasă, este cea petrecută printre oi. "La stână stau mereu. Am de lucru", spune acesta. De curând, a fost vizitat de Cabral şi de Lucian Mândruţă, fiind difuzat în direct şi în emisiunea lui Cătălin Măruţă. Acum, printre momentele petrecute alături de mieluşele, mai inserează şi clipe de... Facebook. În februarie, şi-a făcut cont pe reţeaua de socializare şi încă de atunci - cum spune el - nevasta era cu gura pe el. "Iar eşti cu Facebook-ul ăla?", îi reproşa. Oriunde merge, îşi ia în buzunar şi tableta. Veri­fică mesajele, răspunde la comentariile prietenilor şi postează fotografii în fiecare zi. Are peste 368.000 de aprecieri pe Facebook, www.facebook.com/ciobanulghita. De altfel, este şi în top trei la capitolul "Like-uri", după Andi Moisescu şi Cătălin Măruţă. Când nu mai are baterie, încarcă de la ma­şină. Pe Ghiţă l-am în­tâlnit şi la ediţia din acest an a Festivalului "Sus pe mun­tele din Jina", când s-a foto­grafiat cu Traian Băsescu, preşedintele României. "Da, am avut onoarea. Sau el", spune râzând. Ca planuri de viitor, nu îşi doreşte decât sănătate şi putere de muncă. "O să plec cu oile la drum. Nu aştept să cadă nimic din cer", conchide ciobanul.comentarii
12 comentarii

Cum adică
nedumerit
09.10.2013 00:06
iteresant articol.......fara cuvinte
anonom
09.10.2013 09:01
Felicitari pt articol!!! fff fain!!! si realizarea dar si.... GHITA!!!
Nicoleta Ionita
09.10.2013 10:24
acum ca esti prieten cu dialog (orange) te mai cheama bau-bau la reclame cu vodafone. prostia se plateste ghita
gigi
09.10.2013 13:13
eu cunosc bine zona.lipsa de semnal Vodafone, face ca majoritatea ciobanilor sa foloseasca cosmote si orange.vodafone a pierdut cursa in marginime.....e doar vina lor(zgarcenia)
dan
09.10.2013 14:29
Merge pe munte ca voda-fon in loboda-fon...
alt
09.10.2013 15:13
Ce titlu jenant! Asa e tot Sibiul pentru ziaru asta de doi bani, de altfel... client pentru o zi. Si ti-a ajuns
hahaha
09.10.2013 16:15
Eu nu cred ca in contractul cu Vodafone-ul nu sunt niste clauze care sa-l impiedice sa declare exact ce a declarat in interviul asta. Poate ajunge sa-si vanda oile sa pleteasca despagubiri. Bravo Tribuna! Daca el atata poate nici voi nu va ganditi mai departe.
Alexa
09.10.2013 17:57
N-a facut-o de oaie, fato! Asta este marfa de berbec. Cand te arde soarele sau te mureaza ploia, nu la numele retelei te uiti ci la semnal!Poate invata si companiile de telefonie ca atunci cand te abonezi, nu te insori si nici nu iti faci casa si viitor de viata cu ei, ci folosesti UN TELEFON!!!
css
09.10.2013 22:09
vodafone e de vina ca face reclame cu ciobani...(probabil si ei sunt analfabeti)...............datorita acestei reclame ........................mor...ma ia draq
eu
27.11.2013 19:39
nu se putea face reclama la niste intelectuali din sibiu ?
serios ...nu suntem toti ciobani in si rau vorbitori de limba romana. doar primarul si ciobanii vorbescc rau romana si va luati dupa ei....sunteti....eu cu abonamentul cel mai vechi trebuie sa renunt,ca mita e mai mare decat enormele abonamente................
eu
27.11.2013 19:50
daca veterinarii lui ghita stau tot timpul pe tel. asa cum spun cine ii vaccineaza oile????
alt ghita
08.12.2013 21:54
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia