Tribuna
Ghinioniștii de pe Valea Ștezei
Ghinioniștii de pe Valea Ștezei

Temperaturile ridicate și minivacanța de Rusalii au umplut zonele de agrement, mai mult sau mai puțin amenajate. Cei care nu au mers la Ocna să „stingă” căldura cu o baie în lacurile sărate, dar au ținut să-și petreacă duminica în aer liber, s-au „refugiat” pe Valea Ștezii, un loc preferat de foarte mulți amatori de petreceri câmpenești. Spre deosebire de alte duminici, de această dată zona s-a umplut de grupuri venite să petreacă în aer liber. De la ieșire din Rășinari spre Păltiniș și până mult după Curmătură, Valea Ștezii s-a transformat într-un uriaș parc auto, lângă mașini fumegând grătarele.

Între mici și vinete

Valea Ștezii nu a fost o destinație de minivacanță doar pentru sibieni, printre zecile de mașini fiind multe din Vâlcea, Olt, Prahova, Alba, Hunedoara sau chiar Constanța.  Meniul a oscilat între clasicii mici, flancați de pulpe de pui, cotlete de porc sau pastramă de oaie și vinetele puse la copt pentru a fi apoi transformate în salată. Și cum după un ospăț greoi, udat cu bere răcită în pârâu, cu vin, suc sau apă minerală, omul trebuie să facă și puțină mișcare, unii dintre petrecăreți au încropit pe malul Ștezii partide de volei, fotbal sau badminton.                                                                 

Ochii ca ochii, dar urechile...

Dacă imaginile înfățișau doamne și domni dansând în costum de baie, ici colo grămăjoare de PET-uri și doze, la capitolul sunete cei care au venit pe Valea Ștezii în căutarea liniștii nu au putut spune că au făcut o alegere inspirată. Din loc în loc, din mașini cu portierele larg deschise se auzeau manele date la maxim, ca într-o competiție. Tot în spiritul întrecerii se înscriau probabil și dialogurile purtate între unii dintre cheflii, ale căror replici trebuiau să depășească decibelii manelei pentru ca mesajul să poată fi decriptat. Dacă cineva dorea să se pună la curent cu ultimele noutăți în materie de manele, fără îndoială Valea Ștezii ar fi fost locul potrivit pentru acumularea unor astfel de cunoștințe. 

„Am venit să ne bucurăm de natură, dar am avut ghinion”

Radu și Mara au venit duminică, cu cei doi copii, pe Valea Ștezii să se bucure de natură, dar, spun ei, au avut ghinion. „Noi locuim la bloc și am venit să petrecem o zi în aerul curat de munte, să ascultăm pârâul, să ne bucurăm de peisaj. Ne-am gândit că facem un grătar, că ne jucăm cu cei mici, dar am avut ghinion. Nu înțeleg de ce trebuie să obligi pe toată lumea să asculte muzica ta preferată, indiferent de genul ei. Sincer, am vrut să facem cale întoarsă, dar pregătisem deja mâncarea și ne-am gândit că pentru copii e un prilej de a face mișcare. Cred că e de preferat să vii în timpul săptămânii când e mai puțin aglomerat. Eu unul nu am văzut de multă vreme atâta lume aici. Sunt zeci, dacă nu chiar sute de mașini” a spus sibianul. 

Unii dintre cei care au mers duminică pe Valea Ștezii și-au instalat corturile și rulotele pentru a putea rămâne aici peste noapte.

D.B.







comentarii
2 comentarii

In zilele de sarbatoare ,BARIERA ,si taxa de ecologizare ( 20 de lei). Tichetul trebuie lipit pe parbriz, deoarece uni vor pretinde ca merg la Paltinis...
CassiopeeaSchedir
17.06.2019 13:47
Au ajuns oltenii sa ne impuna fortat si ce muzica sa ascultam noi ardelenii !
Varu Sandel
18.06.2019 06:56
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA