Tribuna
PNL
Germania spune lucruri trăznite!
Rareș BIŢU
2756 vizualizari
Germania spune lucruri trăznite!
Din chibzuita clasei, cu şublerul veşnic la cingătoare şi compasul ascuţit ca o minte de şahist, Germania pare c-a ajuns să comploteze cu derbedeii clasei. Ăia care când nu chiulesc, nu chiulesc doar ca să mai pişte fetele de protuberanţele mai moi, iar pe ochelariştii cu coşuri şi medalii la olimpiade să îi ia la trei păzeşte.

 

Altfel nu-mi explic cum de-a putut Germania să vadă rezolvarea crizei imigranţilor prin in­ventarea unei taxe cu care toată Europa să fie părtaşă. Iar buclucaşa idee a fost lansată nu de Fritz de la frizerie, ci de ministrul de finanţe Wolfgang Schaüble convins că dacă Germaniei nu-i mai ajung banii pentru cazarea, întabularea şi dresura imigran­ţilor, o taxă europeană pe benzină poate fi miracolul perfect. „O coaliţie de voinţă” ar trebui să fie su­ficientă pentru a pune în aplicare co­lectarea taxei, crede cu voce tare ministrul german de finanţe.
Hmm, cred că s-a cam pripit nea Wolfgang. L-a cam luat valul, fie el şi de sirieni. Nu se face primăvară cu o floare, când de înmugurit poate înmuguri, de-i setată optim, toată grădina. Păi, de ce să fie taxată doar benzina? Motorina are vreun defect? De ce să nu fie suprataxate şi medicamentele, şi mâncarea, şi serviciile, şi lefurile, şi respiratul, nu? A, era să uit de pensii: de ce să nu fie suprataxate şi pensiile, da-n toată Europa? Că uite ce păţiră nemţoaicele din Köln, mi ţi le violară tuciuriii. Tuciuriii aşteptaţi cu wilkomăni şi merinde, steguleţe şi ochi dulci, pancarte şi rime-mperecheate. Doar n-oţi vrea ca şi blondele din München, Darmstadt ori Berlin să aibă aceeaşi soartă, nu? Doar n-o să meargă Merkel cu mâna întinsă la FMI, tocmai acum când rolul milogilor e prevăzut foarte clar în distribuţie.


Io zic că a venit vremea să ne arătăm solidaritatea, să punem mână de la mână, să scăpăm Ger­mania de belea. Uite, pentru în­ceput, am putea începe trimiţându-le gecile ălea cu care, ca să-i ajun­gem barem pe bulgari, ne-am apucat să-mbrăcăm, aiurea, co­pacii: decât că în loc de geci, pentru Wolfgang şi ideile lui mult mai potrivite ar fi nişte cămăşi. Da` musai de forţă.

comentarii
2 comentarii

Kaum in der Welt,
ist der Vorsto
gb
19.01.2016 08:34
Germania: Pentru 2016 s-a ridicat IMEDIAT contributia lunara la Asigurarile de Sanatate cu 02%.

Costul la curent a fost rearanjat.
La apa si canalizare la fel.
Transportul in Comun la fel. (Refugiatii: gratis)
Internet (inclusive mobil) pentru refugiati: Gratis.
S-au rechizitionat Sali de sport, Spatii Culturale ale multor Asociatii pentru cazarea (perioada germanic de IMPRECISA-deci Sf
Georg
19.01.2016 15:59
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia