Tribuna
GCS: Declaraţia pe propria răspundere, simplificată! Formularul poate fi tipărit sau scris de mână
GCS: Declaraţia pe propria răspundere, simplificată! Formularul poate fi tipărit sau scris de mână
© pixabay.com

Grupul de Comunicare Socială a anunţat că modelul declaraţiei pe propria răspundere a fost simplificat de Guvern, astfel încât datele să poată fi completate mai uşor. Declaraţia poate fi tipărită sau scrisă de mână, însă oamenii sunt sfătuiţi să nu completeze declaraţia de pe alte site-uri, decât cel menţionat.

''Vă semnalăm actualizarea modelului declaraţiei pe proprie răspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privinţa datelor care necesită a fi completate. Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului. (Declaraţie pe proprie răspundere; Adeverinţă angajator). De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf ('de mână') în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Totodată, reamintim faptul că declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie'', au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Socială.
Sursa citată arată că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator nu beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea.

''În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale. 
În privinţa prezentării declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberate de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanţa Militară 3/2020), aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator).
Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia", au precizat reprezentanţii Grupului de Comunicare Socială. 


comentarii
2 comentarii

De ce nici un ziar sibian nu ia inițiativa de a tipări și distribui declarația pe proprie răspundere cetățenilor , având în vedere că multe persoane nu au posibilitatea de acces la ele.
Elena
30.03.2020 14:45
si hartia.? stati in casa
kk
05.04.2020 09:06
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia