Tribuna
Sevis
Gaudeamus 2021: Studenții Universității „Lucian Blaga” și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la festivitatea de final de an în Piața Mare
Sorana MAIER
563 vizualizari
Gaudeamus 2021: Studenții Universității „Lucian Blaga” și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la festivitatea de final de an în Piața Mare
© facebook/Primăria Sibiu

Mii de studenți, profesori, invitați și oficialități s-au reunit joi în Piața Mare din Sibiu pentru festivitatea de închidere a anului universitar 2020/2021, aceasta fiind prima mare manifestare organizată în centrul orașului de la debutul pandemiei.

Ceremonia a fot organizată de cele două instituții de învățământ superior, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu. Rectorul Universității „Lucian Blaga”, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Academiei Forţelor Terestre „​Nicolae Bălcescu”, gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului, ÎPS Laurențiu Streza, alături de alte oficialități locale au fost prezenți la ceremonie.

.„Cele două instituții de învățământ superior celebrează alături de o parte dintre absolvenți, cadre didactice și invitați încheierea unui an atipic, care a stat sub semnul pandemiei, al restricțiilor, al distanțării sociale. Această ceremonie marchează încheierea unei etape importante din viața absolvenților noștri, iar faptul că este posibilă oficierea ei reprezintă un pas în revenirea la normalitatea de dinaintea pandemiei”, a anunțat ULBS.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost prezentă la ceremonie. „După un an greu, în care cursurile s-au ținut online și v-a lipsit socializarea cu colegii și contactul cu profesorii, sunt sigură că vă grăbiți cu atât mai mult să spuneți "La revedere!" acestui an și vă gândiți la ce urmează: examenele, primul loc de muncă și o vacanță de vară binemeritată. Vă doresc să ștergeți amarul acestui an greu cu relaxarea zilelor de vacanță, să vă apropiați din nou de prieteni și să călătoriți. Avem nevoie cu toții de puțin soare și de optimismul pe care vara și momentele ei frumoase le aduce mereu. Fiți responsabili, respectați regulile, dar profitați din plin de acest respiro. Vă felicit pe toți, elevi și cadre didactice, pentru efortul de a continua studiile în ciuda restricțiilor și condițiilor neobișnuite”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

© facebook/Primăria Sibiu
© facebook/Primăria Sibiu
© facebook/Primăria Sibiu


comentarii
3 comentarii

Am stat 7 luni in online ca sa dam buzna acum in Piata Mare? Pt. ce atatea festivisme? Ca s-au umplut unii de bani, iar altii au murit cu zile?! Nu se mai face transmiterea comunitara a virusului? Numai cand le convine unora, nu-i asa?
11.06.2021 12:37
buna pandemia asta, mai ales pentru cei care lucreaza la stat, si mai ales pentru cei din sistemele de forta: armata, politie, jandarmerie, servicii etc
A ajuns un rahat de jandarm sa ia salariu 9000 - 10.000 de ron net in ultimul an si jumate! A ajuns lipsa de educatie, incultura, badaranismul si slaba calificare in societate (coada societatii, ultimii, aia care nu erau buni de nimic) sa fie platita regeste!

Marsh mah de-aci! Bugetari trantori care v-ati imbogatit in pandemie pe spinarea talpii tarii!
11.06.2021 12:44
vedem in poze pe unii in uniforma, obositi la 20 de ani, care se pregatesc de iesirea la pensie la 40 de ani, si altii in haine civile, care vor trebui sa munceasca pana la 70 de ani pentru a avea un sfert din pensia primilor!

Asta-i statul mafiot roman! Fara echitate sociala, stat mafiot care a acaparat romania si a falimentat-o!
obositi din nastere
11.06.2021 12:47
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia