Continental
Tribuna
Gărzi dublate la Spitalul de Urgență și lucrări ce țin de securitate la Aeroport, pentru Summit. CJ Sibiu a alocat aproape 500.000 de lei
Laura BUCIU
1251 vizualizari
Gărzi dublate la Spitalul de Urgență și lucrări ce țin de securitate la Aeroport, pentru Summit. CJ Sibiu a alocat aproape 500.000 de lei

Spitalul de Urgență Sibiu va dubla garda în perioada Summit-ului din 9 mai, iar numărul de paturi din cabinetul de resuscitare se va mări. Lucrări vor fi și la Aeroportul Internațional Sibiu, acestea vizând mai mult securitatea. În total Consiliul Județean alocă pentru Summit aproximativ 500.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, miercuri, că investițiile în instituțiile din subordine, care sunt angrenate în Summit-ul din 9 mai, au început încă de anul trecut, când s-au făcut lucrări de cosmetizare la Filarmonica de Stat din oraș. În prezent, se desfășoară lucrări la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la Aeroportul Internațional Sibiu.

  • „Sunt câteva alocări bugetare pentru Summit-ul din luna mai, pentru că, după cum bine știm, nu au existat alocări de la un buget național și atunci, pentru a îmbunătăți condițiile din instituțiile respective am alocat bani încă de anul trecut. Filarmonica de Stat Sibiu a suferit unele lucrări de cosmetizare anul trecut, Spitalul Județean derulează o serie de acțiuni de igienizare și reparații curente, reorganizarea cabinetului de resuscitare UPU, urmărind inclusiv mărirea numărului de paturi, recompartimentarea holului de acces în și din UPU către lift, izolare hol tehnic și cale de acces. Sunt chestiuni care țin de o mai bună prezentare a spitalului în condițiile în care cineva are nevoie, Doamne ferește, de îngrijiri medicale”, a spus Cîmpean.

În total, Consiliul Județean alocă pentru cheltuielile cu spitalul, în perioada Summit-ului, suma de 250.000 lei în plus față de obicei. În aceste sume s-a prevăzut dublarea gărzii în perioada lucrărilor Summit-ului.

  • „Vom avea cheltuieli legate de dublarea gărzilor în perioada 8 – 9 mai. Practic în plus față de obicei, pentru aceste lucruri la Spitalul Județean bugetul  va fi cu 250.000 lei mai mare”, a explicat Daniela Cîmpean.

 

Bani pentru securitate, la Aeroportul Sibiu

 

Pentru lucrări urgente la Aeroportul Internațional Sibiu s-a alocat, în plus, peste bugetul normal, suma de 220.000 lei.

  • „Banii s-au alocat pentru lucrări ce țin de securitate. Vorbim de automatizarea porților, revizii tehnice la echipamente securitate, reparații sistem de securitate video  și control acces, stâlpi, bandă retractabilă, reparare fluxuri. Pe operațional, pentru că nu s-au achiziționat scări și mașini cu girofar, avem buget pentru a închiria astfel de echipamente”, a detaliat președintele CJ Sibiu.

Întrebată dacă lucrările vor fi finalizate până în preajma Summit-ului, Daniela Cîmpean a dat asigurări că nu vor fi întârzieri.

 

În 2019 va fi amenajată parcarea Aeroportului și se elimină „mafia taximetriei”

 

De asemenea, întrebată despre investițiile în parcarea Aeroportului, unde funcționează o adevărată mafie a taximetriștilor, președintele CJ Sibiu a spus că sunt investiții pentru a elimina acest lucru care se întâmplă de mai bine de un an, una dintre cauze fiind costul mic al prețului parcării, de 5 lei pe zi, față de cel practicat în oraș.

  • „Aeroportul are scoasă în achiziție amenajarea parcării și acest lucru va rezolva inclusiv mafia taximetriștilor, cum este ea numită, prin reorganizarea parcării. Sunt prevăzute măsuri pentru a rezolva această situație. Ne dorim să le rezolvăm anul acesta”, a mai spus Daniela Cîmpean.
comentarii
2 comentarii

Pentru summit sunt bani, pentru Palatul Copiilor nu sunt! RUSINE
CX
17.04.2019 16:52
Creierele "luminate din spitalul judetean si nu numai, ignora de ani de zile o problema majora si anume accesul pentru aducerea sau preluarea unui pacient nedeplasabil.
Orice spital normal la cap, din lume, are o zona de acces auto unde pentru cateva minute poti intra, lasa sau prelua un pacient netransportabil, dupa care sa poti iesi din spital fara probleme.
La Sibiu PROSTIA e la rang de lege.
In spital nu poti nici mort sa intri sa aduci sau sa lasi un pacient de exemplu cu piciorul in gips sau amputat sau cu orice alta afectiune care nu ii permite sa mearga. Trebuie sa parchezi daca ai noroc sa prinzi loc, la mama dracului si sa-l aduci pe jos chinuindu-l si chinuindu-te sa ajungi la sectia unde trebuie preluat sau luat.
RUSINE SPITAUI JUDETEAN, RUSINE DANIELA CAMPEANU CA NU VA DA PRIN CAP NICI CEA MAI ELEMENTARA PROCEDURA DE MANAGEMENT ORGANIZATORIC!!!!!!
DE UNDE NU E, NICI DUMNEZEU NU CERE!
PROSTIE MARCA INREGISTRATA - SIBIU
18.04.2019 08:58
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia