Tribuna
Sevis
Ganţ a luat peste 23.000 de voturi
Ganţ a luat peste 23.000 de voturi
* Deputatul minorităţii germane, Ovidiu Ganţ, a obţinut peste 23.000 de voturi la nivel naţional, de zece ori mai mult decât ar fi avut nevoie * El afirmă că încrederea sibienilor acordată FDGR la aceste alegeri se datorează primarului Klaus Johannis şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Martin Bottesch * Senatorul liberal, dr. Minerva Boitan, spune că va reprezenta interesele tuturor cetăţenilor din Colegiul 3, iar senatorul Viorel Arcaş mulţumeşte Divinităţii pentru reuşită *
Candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ, a obţinut, la scrutinul de duminică, peste 23.000 de voturi la nivel naţional, acest lucru însemnând aproximativ de 10 ori pragul electoral necesar minorităţilor naţionale pentru a ajunge în Parlamentul României. Ganţ le mulţumeşte tuturor sibienilor care l-au sprijinit şi consideră că încrederea acordată din nou FDGR se datorează "succesului şi realizărilor administraţiei locale şi judeţene, conduse de domnii Klaus Johannis şi Martin Bottesch". "Mulţumesc pentru voturile acordate nouă de către sibieni, asigurându-i că le voi reprezenta în continuare interesele în Parlament aşa cum o voi face, desigur, şi pentru minoritatea germană din ţara noastră. Totodată, doresc să-i felicit pe cei nouă colegi din judeţul Sibiu care urmează să mi se alăture în Parlament, urându-le mult succes în desfăşurarea activităţilor lor în folosul sibienilor", a declarat Ganţ.

Boitan: Voi fi senator pentru tot colegiul

Minerva Boitan a declarat, pentru Tribuna, că va încerca să reprezinte în Parlamentul României interesele tuturor locuitorilor din Colegiul 3 Senat. "Le mulţumesc celor care m-au sprijinit în campania electorală, le mulţumesc celor care m-au votat, şi le promit şi celor care nu m-au votat şi celor care nu s-au prezentat la vot că voi fi un senator pentru tot colegiul. Mă bucur că în Sibiu, noi, liberalii, am avut un rezultat atât de bun, că am obţinut un post de deputat şi unul de senator. Sper să-mi pot îndeplini mare parte din proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală", a spus Minerva Boitan.

Arcaş: Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru reuşită

Bucurie foarte mare şi mulţumiri îndreptate către Divinitate. Acestea au fost cuvintele de ordine ale proaspătului senator Viorel Arcaş, la doar câteva minute de la atribuirea unui nou mandat de parlamentar. Viorel Arcaş a declarat pentru Tribuna că era normal ca PSD să obţină un mandat de senator în judeţ, iar mandatul să fie atribuit candidatului care a obţinut cele mai multe voturi. „Simt o mare bucurie în acest moment şi vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru această reuşită, pentru că eu cred că îi datorez mult. De asemenea, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Este o lege cu probleme, aceasta a uninominalului, pentru că văd că se întâmplă multe lucruri ciudate, dar cred că era normal ca Partidul Social Democrat să aibă un senator şi era normal ca cel cu voturile cele mai multe de la Partidul Social Democrat să fie ales senator. Mă bucur nespus de mult şi vreau să îi asigur pe toţi cei care m-au votat că nu o să îi dezamăgesc în viitor”, a spus senatorul Viorel Arcaş.

Se lasă cu procese

Pe lângă bucuria imensă care era la sediul PSD Mediaş imediat după anunţul de atribuire a mandatului de senator pentru Viorel Arcaş, şeful social-democraţilor din oraş a declarat pentru Tribuna că nu uită de unele minciuni inventate în timpul campaniei electorale de adversarii politici. Viorel Arcaş spune că va acţiona în instanţă un ziarist al unui săptămânal din Mediaş, dar şi pe preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Democrat-Liberal. „O să urmărim foarte atent toate plângerile pe care le-am depus în timpul campaniei şi o să acţionăm în instanţă un ziarist de la Ziarul de Mediaş. De asemenea, o altă acţiune în instanţă vizează preşedintele Tineretului Democrat Liberal, care a semnat un comunicat de presă în care eram denigraţi. Cei care inventează minciuni trebuie să plătească”, a mai spus Arcaş.

(I.P. ; V.A.; R.G.)
comentarii
9 comentarii

Va redau mai jos CITEVA CULEGERI DIN GRESELILE si REPEZEALA de GINDIRE a unora care nu vad decit in fata nasului si din cauza carora, suferim noi TOTI acum, DIN CAUZA PROSTIEI, EGOISMULUI, INGIMFARII SI PROASTEI EDUCATII(ramasite ale educatiei comuniste de partid). Miza, lansata de presedinte BASESCU, a fost reformarea clasei politice, iar principala sa arma de atac impotriva celor 322 care l-au suspendat, a fost, ca el este ales direct de popor, ei(cei 322) provin de pe liste. "Cei care spun ca actualul sistem are efecte perverse, sunt rau voitori si n-au dreptate 100%. Daca nu accepti principiul reprezentarii proportionale in Parlament, atunci inseamna ca nu esti de accord cu politologul C. Pirvulescu. Dar eu, nu sunt de acord ca cei care nu au votat cu castigatorii sa nu fie reprezentati", isi apara Cristian Parvulescu proiectul. Nici Adrian Sorescu nu blameaza excesiv ce s-a ales din uninominal. "Lumea nu a inteles filosofia acestui sistem: cand stampilezi numele unui candidat, stampilezi de fapt lista de oameni al unui partid pe acel judet, chiar daca este o lista fictiva". Actualul system, deformeaza optiunea alegatorilor la nivelul colegiilor, dar respecta optiunea politica a alegatorilor la nivel judetean si national, sustine Sorescu. "Avantajele lui sunt ca asigura o proportie si o reprezentare corecta a optiunilor politice. Asta nu se intampla intr-un sistem uninominal majoritar, cum e in Franta, unde partidul lui Sarkozy a obtinut 35% din voturi si 62% din mandatele din Parlament", adauga politologul. Profesorul Alexandru Radu pune altfel in lumina noul sistem de vot: "Unitatea electorala de masura in care se desfasoara alegerile nu este colegiul, ci este circumscriptia, judetul. Acolo se fac jocurile si se realizeaza proportionalitatea, de aceea este decisiva pozitia partidelor in colegii. Efectul este ca la nivelul colegiilor apar disproportii".
Dupa ce au ales sa creeze un sistem de vot unic in lume si care da nastere la anomalii, politicienii s-au suparat cand au vazut rezultatele alegerilor de pe 30 noiembrie. Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, si-a exprimat indignarea fata de uninominalul care a permis unui candidat aflat pe locul trei intr-un colegiu din sectorul 1 al Capitalei sa isi adjudece un mandat de parlamentar, in timp ce candidatul de pe primul loc nu a luat nimic. "Daca aceasta este politica si redistribuire, atunci emigrez in Congo, vorba dictonului", a spus viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, de la PD-L. Dupa ce au ales sa creeze un sistem de vot unic in lume si care da nastere la anomalii, politicienii s-au suparat cand au vazut rezultatele alegerilor de pe 30 noiembrie. Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, si-a exprimat indignarea fata de uninominalul care a permis unui candidat aflat pe locul trei intr-un colegiu din sectorul 1 al Capitalei sa isi adjudece un mandat de parlamentar, in timp ce candidatul de pe primul loc nu a luat nimic. "Daca aceasta este politica si redistribuire, atunci emigrez in Congo, vorba dictonului", a spus viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, de la PD-L. PSD
aici este mina primarului, el stie sa faca scamatorii electorale...mici ajustari finale.
04.12.2008 04:50
ce smecherie mai e si asta?nu am inteles nimic ,din cite stiu nu a castigat nici un fotoliu.Sa ma lamureasca cineva
nu mai inteleg
04.12.2008 08:16
Bravo domnului Gant, si sa reprezinte cu cinste atat minoritatea germana cat si pe romani.
Valentina
04.12.2008 11:45
ok, si ce-o mai facut Johannis si de data asta? daca vrei sa-l acuzi vino cu ceva concret, lasa presupunerile.
unsfarsit
04.12.2008 12:27
de ce nastase si hrebenciuc nu au venit la sibiu sa-i voteze,va spun eu in ardeal nu avea loc nici un comunist la putere de la PSD.sibiul ramane cu electorat pur si curat.peste patru ani nu mai vezi nici urma de PSD-ISTI
mircea
04.12.2008 12:30
Si vulc ce cauta in poza?
hahahah
04.12.2008 12:40
ala-i arcas, de la medias, nu vulc!
tom
04.12.2008 12:45
Ocupa un loc de pomana Gant asta ,ca nu s-a remarcat prin nimic in toti acesti ani !!!Suntem prea ingaduitori cu aceste minoritati compuse din fosti securisti si lipitori care parvin pe spatele nostru
Ion Cioban de Jina
04.12.2008 17:30
Ciobanul din Jina ar trebui sa stie ca ciobanii sant urmasii tribului peceneg choban,care alaturi de alte triburi pecenege precum talmaci,sopon si cioran au colonizat,in calitate de minoritari,Marginimea Sibiului,la sfarsitul secolului 12.
BACIUL MEROVINGIAN
04.12.2008 20:01
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia