Fundașul Valerică Găman s-a accidentat în debtuul meciului cu Universitatea Cluj, fiind înlocuit cu Tiberiu Căpușă. Găman s-a ales cu o ruptură musculară la gambă și ar putea să nu mai joace până la finalul anului, FC Hermannstadt mai având de disputat jocurile cu FC Botoșani și Farul, în Supercupă, și la Iași, în grupele Cupei României.
Marius Măldărășanu a susținut că s-a încercat recuperarea fotbalistului la un doctor din Serbia, dar că aceasta spune că nu garantează că tratamentul aplicat va da roade, deoarece accidentarea este într-o zonă mai dificilă. Este vorba despre celebra Marijana Kovacevic, la care apelează foarte mulți sportivi, inclusiv mulți jucători de fotbal din campionatul României.
”Are o ruptură la gambă și este mai dificilă zona. Noi am vrut să-l ducem undeva în Serbia să se recupereze, dar cel puțin persoana respectivă a spus că acolo este o zonă mai dificilă și nu garantează. Adică, o femeie foarte corectă, pentru că poate să te cheme, îți face tratamentul... Acolo s-a tot întâmplat ca unor jucători să le meargă, altor jucători nu. Și eu am fost în situația asta. O dată mi-a mers bine, altă dată nu, am recidivat. Iar în ceea ce îl privește pe el, având rezultatul RMN-ului, a spus că este zona mai dificilă, mai aproape, mai adâncă, mai lângă tendon și că nu garantează. Și atunci v-aș trebui să facă o recuperare normală, ca și până acum. Asta necesită timp, e posibil să nu-l avem până la ultima etapă”, a spus Măldărășanu în conferința de presă.
Măldărășanu, mulțumit de improvizația cu Căpușă
În locul lui Găman, în sistemul 3-5-2, avându-l și pe Selimovic suspendat, Marius Măldărășanu a ales să-l introducă în teren pe Tiberiu Căpușă ca fundaș central, el fiind fundaș de bandă dreaptă, iar improvizația a funcționat, a mai spus tehnicianul ”alb-roșilor”.
”Tibi (n.a. Tiberiu Căpușă) a mers bine. Acolo a fost un moment de inspirație pentru că, în momentul în care el (n.a. Găman) s-a accidentat, în minutul 10, cu «U» Cluj, noi aveam 1-0, «U» Cluj nu călcase careul nostru.
Intenționam să-l bag pe Sergiu (n.a. Buș), să jucăm 4-4-2. Rămâneam în doi fundași centrali. Dacă totuși n-au ajuns la poartă până în minutul ăla, atunci am luat decizia să jucăm în continuare cu trei fundași. Și singurul care mai putea totuși juca acolo, e o improvizație, era Tibi”, a declarat Măldărășanu.
Antrenorul lui Hermannstadt s-a arătat de modul în care s-a comportat Cpușă în perioada în care a ieșit din primul ”unsprezece”, rămânând pe bancă meciuri întregi. Măldărășanu spune că l-a avertizat pe jucător că are concurență serioasă și trebuie să tragă tare pentru a prinde formula de start.
”Mă bucur pentru el, pentru că și-a așteptat rândul foarte corect, profesionist, la locul lui. I-am spus să aibă răbdare, pentru că și pe poziția lui de bază, fundaș dreapta, va trebui să se bată pentru a intra în primul «unsprezece». Pentru că el a fost într-o zonă de confort.
Am mai spus-o, i-am spus-o și lui personal în vară, când a venit. A trebuit să aducem acolo (n.a. pe postul de fundaș dreapta) pentru că ne dorim să avem concurență. Acuma că este o variantă, în momentul în care vom juca... Nu vreau să jucăm la nesfârșit 3-5-2. Acum chiar am arătat bine și în formula asta, ca și dinamică.
Dar, concurența e benefică, am spus-o. În primul rând, fiecărui jucător în parte și mai ales nouă, ca echipă”, a adăugat Măldărășanu.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |