Tribuna
PNL
Gabriel Tischer demisionează din funcția de președinte al CA al Aeroportului Sibiu
Laura BUCIU
1510 vizualizari
Gabriel Tischer demisionează din funcția de președinte al CA al Aeroportului Sibiu

Gabriel Tischer a anunțat, joi, că renunță la mandatul de președinte al Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Sibiu R.A., în urma dobândirii calității de consilier județean. Cele două funcții fiind incompatibile, reglementările legale îl obligă ca în termen de 15 zile de la depunerea jurământului să renunțe la mandatul de la aeroport.

„Mulțumesc pe această cale colegilor din Consiliul de administrație, directorilor din echipa executivă și tuturor colegilor din echipa aeroportului pentru colaborarea din ultimii trei ani. Împreună am reușit creșterea numărului anual de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internațional Sibiu de la 390.000 în anul 2016 la 726.000 în anul 2019, ceea ce a însemnat o creștere a veniturilor de la 19 milioane lei la 29 milioane lei în aceeași perioadă. Reproiectarea și reconstruirea parcării aeroportului și reconfigurarea terminalului de pasageri au dus la creșterea confortului călătorilor și, în primul rând, la o scădere importantă a timpilor de așteptare. Aeroportul internațional Sibiu a avut un rol important în desfășurarea Summitului șefilor de state și de guvern din Uniunea Europeană, precum și rolul de gazdă a ceremoniei de plecare a Sanctității Sale Papa Francisc, evenimente care au contribuit la creșterea notorietății Sibiului, și, implicit, a aeroportului. Din nefericire, contextul actual generat de efectele pandemiei a făcut imposibilă creșterea în continuare a traficului aerian și atingerea obiectivului de 1.000.000 de pasageri prevăzut pentru anul 2021. Cu toate acestea, sunt convins că profesionalismul, implicarea și devotamentul colegilor de la aeroport constituie o premisă esențială a dezvoltării acestuia, odată ce lumea își va reveni la normalitatea pe care o așteptăm și ne-o dorim cu toții”, a spus Tischer.

Acesta a precizat că pentru el, aeroportul reprezintă un obiectiv strategic în dezvoltarea economică a județului nostru și în contextul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est NATO de la Sibiu, dar și un proiect de suflet.

comentarii
4 comentarii

Aha... Deci de-aia renunta... ma chiar miram cat de usor demisioneaza unii...
22.10.2020 20:43
Felicitări și multe realizări in noua ta funcție de Vicepresedinte in Consiliului Județean Sibiu
Viorel Cordo?
23.10.2020 02:04
Arici cu față de om
La fel ca toți pupincurişti
Ion
23.10.2020 06:44
Hello , trezitiva , nu ati contribuit la cresterea numarului de calatori pentru ca nu i-ati trimis voi in tarile calde ...eventual ati contribuit la confortul calatorilor care au tranzitat sau au folosit aeroportul din Sibiu ca punct de plecare -sosire , ati contribuit la imbunatatirea altor activitati legate de activitatea aeroportului (oare ?)
sibian
23.10.2020 08:55
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia