Tribuna
PNL
Fundația Polisano, premiu pentru responsabilitate socială 2019. Consultații pentru 1.700 de copii din satele de pe Valea Hârtibaciului
Fundația Polisano, premiu pentru responsabilitate socială 2019. Consultații pentru 1.700 de copii din satele de pe Valea Hârtibaciului

CCIFER a acordat Fundației Polisano & Auchan premiul pentru cel mai bun proiect de responsabilitate socială al comunității de business franco-române, pentru „Caravana Inimi sănătoase”. Premiul a fost oferit în data de 20 septembrie 2019, în cadrul Galei CCIFER, eveniment de tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în România, ajuns la a 13-a ediție. Cu acest prilej, CCIFER  celebrează anual reușitele membrilor și partenerilor. Evenimentul a avut loc în prezența Excelenței Sale Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, precum și a altor personalități implicate activ în  proiecte de dezvoltare durabilă a României, în context european. În cadrul celor trei categorii ale Premiilor CCIFER s-au înscris în total 39 de proiecte, respectiv 16 la categoria responsabilitate socială, 8 la categoria antreprenoriat și 15 la categoria inovație tehnologică. 

Anul acesta juriul a mai acordat Premiul Coup de Coeur.
„Caravana inimi sănătoase” – proiectul câștigător al secțiunii responsabilitate socială a fost derulat în perioada octombrie 2018 - mai 2019 de fundația Polisano din Sibiu, în baza unei finanțări din partea fundației franceze Auchan pentru tineri. 
În cadrul acestei caravane, peste 1.700 de copii din satele de pe Valea Hârtibaciului, județul Sibiu, au fost consultați la inimă, iar cei detectați cu probleme se află sub supraveghere medicală și beneficiază de tratament. Sprijinului financiar oferit de Fundația Auchan pentru tineri, i s-a adăugat implicarea, în calitate de voluntari, a colegilor noștri din magazinul Auchan de la Cluj. 
Proiectul derulat în 2016, 2017 şi 2018, Caravana medicală, s-a adresat copiilor defavorizaţi din satele de pe Valea Hârtibaciului, prin realizarea de screening-uri oftalmologice şi cardiace pentru peste 2.000 copii din ciclul primar şi analize medicale gratuite pentru 40 copii. Peste 70 copii au beneficiat de tratament oftalmologic şi ochelari, iar peste 50 copii cu probleme cardiace, depistaţi în urma caravanei „Inimi Sănătoase”, sunt sub observaţie şi urmează să primească tratament.


„Cunoșteam deja Valea Hârtibaciului, pentru că mai derulasem campanii de screening oftalmologic pentru școlari, tot în colaborare cu Auchan. M-a impresionat contrastul dintre frumusețea locului și lipsa de resurse medicale, financiare, dar și de educație pentru sănătate. De fiecare dată, am găsit copii dornici să învețe și bucuroși că ne ocupăm de sănătatea lor. În anii 2018 și 2019, am realizat pentru prima oară în această zonă o campanie de amploare pentru diagnosticarea malformațiilor cardiace la copii. Un număr de aproximativ 2.000 de copii ai claselor primare, din 33 de școli, au fost consultați cu ajutorul a peste 10 medici voluntari, iar acum, în urma consultațiilor,  peste 30 de copii sunt sub supraveghere medicală pentru probleme cardiace. Mai mult, doi copii, de 9, respectiv 12 ani, au avut deja inimioara reparată de către o echipă medicală parteneră din Bristol, Marea Britanie, cu sprijinul nostru. Un alt băiețel în vârstă de 8 ani urmează să fie operat la Sibiu de o echipă parteneră din Stuttgart, la începutul lunii octombrie. Pentru aceștia, Caravana „Inimi Sănătoase” a reprezentat o șansă de diagnostic, de tratament și chiar o șansă la viață. Sprijinul Auchan, demarat acum trei ani, ne-a permis să contribuim concret la sănătatea copiilor din această zonă defavorizată, dar și să dezvoltăm o adevărată rețea de medici voluntari și de interlocutori locali. Le mulțumim din suflet pentru implicare”, a declarat Cătălina Costache, Director executiv al fundației Polisano.


Fundația Auchan pentru Tineri este o prezență tot mai activă în țara noastră. Organizație franceză, înființată în anul 1996, aceasta este finanțată de magazinele Auchan din Hexagon, dar sprijină ONG-uri din 13 țări, printre care și România. Începând din toamna lui 2017, pentru a veni în întâmpinarea noii politici a grupului, fundația Auchan pentru Tineri privilegiază acele programe românești care au drept miză principală alimentația sănătoasă.
Fundaţia „POLISANO” a fost creată în 2015 din dorinţa de a facilita accesul tuturor la servicii pentru sănătate. De atunci, au fost  derulate mai multe proiecte pentru sănătate.  „Inimi Sănătoase” presupune organizarea şi finanţarea de intervenţii chirurgicale complexe pentru copii cu malformaţii cardiace, grave, cu ajutorul unor echipe medicale din străinătate; din 2015 și până acum, am organizat şi finanţat 123 de operaţii pentru copii, cu rată de succes 100%.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia