Tribuna
Fuga de haita de câini l-a dus pe un copil în faţa maşinii - FOTO / VIDEO CU PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL
Fuga de haita de câini l-a dus pe un copil în faţa maşinii - FOTO / VIDEO CU PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

Un copil a sărit în faţa unei maşini după ce a fost speriat de o haită de câini. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona care leagă cartierele Vasile Aaron şi Guşteriţa se vede cum trei copii merg liniştiţi pe trotuar. Era duminică, în jurul orei 17 şi cei mici veneau de la fotbal.

La un moment dat, în dreptul unei porţi, copiii încep să fie agitaţi, pentru că sunt urmăriţi de doi caini care ies dintr-o curte şi latră ameninţător. Unul dintre micuţi se desprinde de grup şi încearcă să găsească sprijin peste drum. Nu ţine cont, însă, că strada este intens circulată şi este lovit din plin de un taxi. Şoferul nu a avut suficient timp să frâneze, totul petrecându-se într-o fracţiune de secundă.

Ceilalti copii reuşesc să se oprească la timp. După doar câteva secunde, copilul accidentat se ridică şi se îndreaptă şchiopătând spre trotuar. Şoferul a oprit maşina şi i-a acordat primul ajutor.

„Au trecut copiii pe acolo şi s-au luat câinii după ei. Au început să latre şi ei s-au speriat. Sunt câini mari acolo şi copiii au crezut că o să-i muşte. Nu au mai ţinut cont, nu s-au mai uitat de maşini, au luat-o la fugă”, spune Viorel Marinoiu, tatal copilului.

Copilul a fost dus de urgenţă la Spitalul de Pediatrie şi a fost operat la umăr, dar, spune tatăl, mai are leziuni la faţă şi doi dinţi rupţi.

 

Câinii de la balastieră

 

"Accidentul de pe strada Henri Coandă a avut loc din cauza traversării neregulamentare a minorului. Acesta a fost acroşat de un autoturism condus regulamentar dinspre Vasile Aaron de un şofer în vârstă de 46 de ani. Poliţiştii Biroului Rutier Sibiu efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier", a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Câinii care l-au speriat atât de rău pe copil s-au aciuat în curtea unei foste balastiere în care funcţionează acum mai multe firme. Paznicul spune că nu ştie cum s-a întâmplat tocmai acum aşa ceva, pentru că, spune el, niciun câine nu a muşcat niciun om până duminică seara. „Îi hrănesc chiariaşii care-s pe aici. Numai unul singur umblă liber. Ăialalţi stau acolo, la baracă”, spune unul dintre paznici.

 

Nu e singurul caz

 

Cei care trec prin zonă sunt zilnic fugăriţi de patrupedele care ies din curtea societăţii.

„De câte ori latră câinii. Nimeni nu îi leagă, se ţine poarta închisă. Ei ies afară, latră. Latră încontinuu. Noi îi mai speriem, mai ridicăm lopata şi se sperie animalul. Dar un copil nu i-ar face faţă”, spune un alt paznic.

Reprezentanţii conducerii unei fime din zona spun că situaţia este aceeaşi de câţiva ani. „De cel puţin doi-trei ani, cam de 5 - 6 ori pe zi sunt oameni atacaţi de aceşti câini. Ştie Primăria, pentru că noi am anunţat. Ştie poliţia. Au fost la faţa locului şi nu s-a luat nicio măsură. Părinţii copilului sunt hotărâţi să depună plângere împotriva celor care ţin animalele pe proprietate”, spune Vasile Presecan.

La câteva zile de la accident, nimic nu s-a schimbat. Câinii sunt în continuare lângă poartă, poarta e deschisă, iar câinii latră orice om care are treabă în zonă. „Până nu se întâmplă o tragedie nu se va schimba nimic. Eu am trecut pe acolo şi o haită de câini m-a atacat. Am avut noroc şi am scăpat. Sunt foarte fioroşi, nu mai trec pe acolo”, spune Cristina, o tânără care a fost atacată de aceeaşi haită de câini, din aceeaşi curte.

De la începutul anului până în prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au ajuns 355 de persoane care au fost muşcate de câine. Anul trecut, pe tot parcursul anului, 483 de persoane au fost muşcate de un câine, în cele mai multe cazuri animalul nefiind cunoscut. 


comentarii
3 comentarii

Primaria sa raspunda... penal.
sibiu
16.12.2015 13:30
daca au fost sezizate autoritatile cu obligatii in acest sens si cetatenii pot face dovada in acest sens,raspunderea le revine fara dubii.In Primaria Sibiu este o indolenta crasa si de neimaginat fata de cetateni.Totul pentru ei si neamurile lor si pentru cei care dau spaga.Ce face politia comunitara?Aceasta situatie este si in zona industriala Vest.
BEN
17.12.2015 10:41
Haite de caini au aproape toate intreprinderile din Sibiu (si din tara!). In mod normal cainii de paza ai intreprinderilor ar trebui sa poarte jujeu, la fel cu cainii ciobanesti, dar cum avem mai multi ONG-isti latratori decat oameni responsabili, efectele sunt cele de mai sus.
Cititor
17.12.2015 17:26
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA