Tribuna
Jidvei
Fred Nuss a primit decorația președintelui Iohannis din partea vicepremierului Turcan: „Este recunoașterea calității sale artistice și umane de excepție”
Sorana MAIER
1773 vizualizari
Fred Nuss a primit decorația președintelui Iohannis din partea vicepremierului Turcan: „Este recunoașterea calității sale artistice și umane de excepție”
© Florin Bădilă

Fotograful Fred Nuss a primit sâmbătă, în cadrul unei ceremonii restrânse, la Sibiu, decorația Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, categoria F - Promovarea culturii, oferită de președintele României, Klaus Iohannis, la începutul acestui an. Distincția i-a fost înmânată de vicepremierul României, Raluca Turcan, în sediul Bibliotecii ASTRA din Sibiu.

„Fred Nuss este primul nume pe care îl reții când deschizi un ziar din Sibiu. Fotografiile sale sunt o adevărată cronică a istoriei comunității sibiene. Îmi rămân la suflet minunatele sale fotografii surprinse ani la rând în timpul Festivalului de Jazz și nu numai.

Fred Nuss nu este doar un cronicar al vieții noastre, este un artist. El continuă pasiunea marilor fotografi sibieni care prin arta lor au creat imaginea figurativă a orașului.

Pentru arta sa, pentru forța sa creativă, pentru lunga sa carieră președintele României a decis să il decoreze cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de “Cavaler”, categoria F - Promovarea culturii, “în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care a dat dovadă, timp de decenii, în arta fotografică”.

A fost onoarea mea să îi înmânez, în această dimineață, această distincție, în prezența familiei și prietenilor. Este recunoașterea calității sale artistice și umane de excepție. Am fost impresionată de modestia și energia celui care a surprins frumusețea urbei noastre în ultimele decenii.

Căldura lui Fred Nuss ne molipsește, ne dă optimism și ne face să ne iubim și mai mult orașul și comunitatea”; a spus vicepremierul Raluca Turcan.

© Florin Bădilă
 

 

Obligația față de Sibiu

Fred Nuss este cel mai longeviv fotograf al Sibiului, Cetăţean de Onoare al Sibiului, din 2016, şi Senator de Onoare al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, fotograf al cotidianului Tribuna de 58 de ani.

Maestrul fotograf a transmis mulțumirile sale pentru această distincție președintelui Klaus Iohannis și vicepremierului Raluca Turcan.

„Vreau să transmit președintelui Klaus Iohannis salutul meu și să-i mulțumescpentru această mare onoare. A fost o onoare pentru mine și faptul că vicepremierul a venit să îmi înmâneze personal această distincție.  În toată activitatea mea de până acum, în toți cei 58 de ani la Tribuna, am simțit în fiecare clipă o obligație față de oraș, față de ziarul la care lucram. Fiecare fotograf este un cronicar sau ar trebui să fie un cornicar în imagini, fiecare album de fotografii este o cronică și va rămâne peste ani. Am avut de la început această răspunderii a imaginii pe care o aveam de realizat”, a declarat fotograful Fred Nuss.

Mircea Bițu, directorul general al Casei de Presă și Editură Tribuna, a spus că distincțiile pe care Fred Nuss le-a primit de-a lungul anilor, meritate cu prisosință, sunt o recunoaștere a meritelor sale.

„Chiar dacă pandemia aceasta ne-a îndepărtat oarecum unii de alții, sunt convins că vom trece și peste perioada aceasta grea și Fred va reveni la redacție și ne vom bucura mult timp de aici încolo de fotografiile lui, pentru că așa cum știe el să facă fotografii, mai rar întâlnești. Eu îl felicit din inimă, o felicit și pe Pupy, persoana care i-a fost mereu alături.  Îți mulțumesc că ai slujit cu credință atâția ani ziarul Tribuna!”, a spus Mircea Bițu.

Dr. Paul Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, a fost prezent la ceremonia de decernare a medaliei.

Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu a mărturisit că este o onoare pentru el să găzduiască un astfel de eveniment, cu atât mai mult cu cât toți cei de față sunt apropiați ai bibliotecii.

 

© Florin Bădilă
© Florin Bădilă
© Florin Bădilă
© Florin Bădilă
© Florin Bădilă
© Florin Bădilă
© Florin Bădilă


comentarii
4 comentarii

fred nuss este un boier,boem din sibiu
raluca din botosani turcana de sibiu e nimeni
studii la moscova si fosta basist pdlista
da ati uitat tait pensii si salarii
si marit tva de la 19 la 25
base boc nutzi TURCAN
verificati please
adi 3
05.07.2020 16:37
Bravo Fred!
Rar mai intalnesti un profesionist dedicat trup si suflet, dar si un om integru, o valoare exceptionala!
Fotograful
05.07.2020 23:44
Fara D-l Fred Nuss Sibiul Hermannstadtul nostru frumos si drag tuturori ar fi mult mai sarac !
Lae
06.07.2020 13:41
Dna ziarista, va rog răsfoiți DEX-ul și veți afla diferența dintre oferita si conferita. Un articol plin de jalnice greșeli de limbă.
Lica
07.07.2020 07:54
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia