Tribuna
SEVIS
FOTO/VIDEO:Versurile lui Mihai Eminescu, cântate la unison, în Parcul Sub Arini
Liuba STARII
1325 vizualizari
FOTO/VIDEO:Versurile lui Mihai Eminescu, cântate la unison, în Parcul Sub Arini

Membrii Forumului Solidarităţii Sociale a Pensionarilor, admiratorii și cercetătorii operei eminesciene s-au adunat vineri, 15 ianuarie, în Parcul Sub Arini, să îl sărbătorească pe poetul naţional.

Vineri, când s-a celebrat şi Ziua Culturii Române, s-au împlinit 171 de ani de la naşterea "Luceafărului". Cu acest prilej, sibienii au cântat la unison “Pe lângă plopii fără soț” și au recitat câteva poezii din opera poetului.

“În acest decor al Sub Arinilor, statuia poetului ne adună din timp în timp. Bustul lui Eminescu realizat în 1938 este un punct magnetic pentru noi, în zilele de iunie și ianuarie. Acestea două date împart anul literar românesc în două emisfere.(…) Oricât ar încerca unii să creadă că epoca lui Eminescu a apus, nu este așa. Eminescu este o valoare identitară, care ține drapelul românismului sus. El există profund în noi. Nu putem decât să așteptăm ca urmașii lui să scrie extraordinar, el va fi mereu o valoare fundamentală de la care putem să învățăm lucrurile importante pentru viața noastră. Ne regăsim în Eminescu cu sentimentele și idealurile noastre. Ar fi nonsens să-l depărtăm din gândurile generațiilor care vin”, a remarcat scriitoarea Anca Sîrghie. 

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia