Tribuna
FOTO/ VIDEO: Artiștii au colindat, la Cercul Militar
Andra MARINESCU
4596 vizualizari
FOTO/ VIDEO: Artiștii au colindat, la Cercul Militar
Miercuri, pe înserate, Sibiul a ascultat colinde. La Cercul Militar, au sosit primii colindătorii. Aici, Mariana Anghel, alături de fiica sa, Adriana Anghel, fratele său, Marcel Anghel, cunoscuta artistă Alina Pinca, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii "Ilie Micu" Sibiu, tineri absolvenți ai Școlii Populare, cum sunt Ion Chiș, Paula Medrea, Ioana Bogdan și Ionela Sterp, Grupul Vocal "Anghelos", coordonat de tânărul Traian Stoiță, care cântă alături de Ionuț Galfi, Raul Pap și Vasile Istrate, Grupul Vocal "Doruri Mărginene" și Grupul Cameral Instrumental "Cantores", dirijat de Petrișor Varga i-au introdus pe spectatori într-o atmosferă de sărbătoare, preț de circa două ore.

Emoția și colindele s-au îmbinat, miercuri seară, la Cercul Militar, pe vocile calde ale artiștilor consacrați, care au venit în fața sibienilor. Bătăile de toacă au dat startul concertului, care a avut-o ca invitat special pe actrița Adriana Trandafir, ce a vorbit, printre altele, în momentele sale artistice, despre importanța prieteniei și a familiei. "Colo sus, lângă lumină" a fost prima piesă ce s-a auzit, în spectacol, interpretată de Mariana Anghel, cea care, acum șase ani, a dat naștere acestui proiect de suflet. Apoi, povestea Adrianei Trandafir a început: "A fost odată ca niciodată... A fost odată un uriaș cu ochi albaștri, îndrăgostit de o femeie mărunțică. Ea visa să aibă o căsuță foarte mică, cu grădină sub fereastră..." au fost primele cuvinte ale actriței care a avut intervenții între momentele muzicale ale interpreților.

 


Atmosferă de poveste


Clopoțeii și decorul cu brazi luminați, verzi sau ninși, au contribuit și ei la atmosfera de poveste a concertului. Printre cântecele religioase și colindele pe care spectatorii le-au auzit miercuri s-au numărat "Trei păstori", "Aseară pe-nserate" și "Bună dimineața la Moș Ajun".

 


Cât de important e să spui că iubești


De asemenea, Adriana Trandafir a stârnit ropote de aplauze cu textele interpretate, spunând în ele, și cât de imporant e "să le spun celor pe care îi iubesc cât de mult... îi iubesc". "Aș stropi trandafirii cu lacrimile mele, ca să le simt mirosul petalelor și durerea spinilor în mâini. Aș convinge fiecare bărbat și fiecare femeie că ei sunt preferații mei și aș trăi îndrăgostită de... dragoste", a mai spus Adriana Trandafir.

 


Spectacolul "Iată, vin colindători!" a avut loc cu sala plină, iar invitat special a fost actriţa Adriana Trandafir, care a vorbit, printre altele, despre importanţa prieteniei şi a familiei, având intervenţii pe tot parcursul concertului.


Spectacolul "Iată, vin colindători!" a fost aplaudat, la final, minute în șir.

Acțiunea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale "Cindrelul - Junii" Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Cercul Militar.

FOTO: ANA-MARIA MATUSOIU

 

REVENIM CU AMĂNUNTE!comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA