Tribuna
FOTO: Vești bune de pe Autostrada Sibiu – Pitești: primul tronson ar putea fi deschis anul acesta
Laura BUCIU
2259 vizualizari
FOTO: Vești bune de pe Autostrada Sibiu – Pitești: primul tronson ar putea fi deschis anul acesta

Există speranțe pentru deschiderea circulației pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești până la finalul acestui an, deși termenul de finalizare prevăzut în contract este luna martie 2023. În urma unei întâlniri pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești între prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu și reprezentantul firmei antreprenoare Porr, managerul tehnic de proiect Vlad Oțet, reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că ritmul lucrărilor este unul avansat, dar totuși trebuie luate în calcul și condițiile meteo.

La fața locului s-a constatat că stadiul lucrărilor la acest tronson dintre Sibiu Boița atinge 70%.

Constructorii spun că din lungimea totală de 13,17 km, dintre Sibiu și Boița, jumătate este deja asfaltată. În prezent se toarnă stratul de bază, cu o înălțime de 16 cm se toarnă  într-un ritm de 2.000 tone mixtură asfaltică pe zi produsă de propria stație, între km 7 și km 9.

Cantitatea totală de mixtură asfaltică  din acest tronson va fi de peste 210.000 tone.

Lucrări în curs sunt și la terasamente, viaducte, poduri și pasaje.

Prefectul județului și-a exprimat încrederea că, inaugurarea înainte de termen ar fi benefică atât pentru traficul rutier aglomerat în traversarea zonei Tălmaciu - Veștem cât și pentru localnici, pentru care se va reduce în primul rând poluarea din aer și poluarea fonică.


comentarii
2 comentarii

de fapt daca ne gandim mai bine "d-nul prefect" a realizat bucata asta de autostrada...EL singur!!! nu ne mai aburiti cu tampeniile!!!
un sibian
06.05.2022 08:25
tocmai asta este fița / să ajungi pân la boița
06.05.2022 16:02
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA